Mergi la conţinutul principal

“Steaua fără nume” și “Bădăranii”, în acest weekend, la Teatrul “Maria Filotti”

* spectacolul “Steaua fără nume”, în regia lui Cristian Ban, a fost selectat să participe în cadrul Festivalul Național de Teatru * biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului sau pe site-ul www.blt.ro

 

Teatrul “Maria Filotti” Brăila vă invită weekendul acesta să vizionați pentru prima oară sau să revedeți spectacolele “Steaua fără nume” și “Bădăranii”. “Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, se va juca sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Mare, fiind un spectacol care valorifică imaginea sensibilității, a tumultului existențial printr-o iubire intangibilă precum celestul.

“Sunt seri când tot cerul mi se pare pustiu, cu stele reci, moarte, într-un univers absurd, în care numai noi în marea noastră singurătate, ne zbatem pe o planetă de provincie, ca într-un târg în care nu curge apă, nu arde lumina și unde nu opresc trenurile rapide… Dar sunt seri când tot cerul foșnește de viață… când pe ultima stea, dacă asculți bine, auzi cum freamătă păduri și oceane, fantastice păduri și fantastice oceane, seri în care tot cerul e plin de semne și de chemări, ca și cum după o planetă pe alta, de pe o stea pe alta, ființe care nu s-au văzut niciodată, se caută, se presimt, se cheamă…” (Profesorul Miroiu)

Regizată de Cristian Ban, producția Teatrului “Maria Filotti” Brăila a fost selectată să participe în cadrul celei de-a 31-a ediții a Festivalului Național de Teatru, eveniment ce se va derula în perioada 6-14 noiembrie, în format online, ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie.

Distribuția spectacolului:

Necunoscuta (Mona) - Narcisa Novac

Profesorul Marin Miroiu (profesor de matematică și astronomie) - Nicholas Cațianis.

Radu Udrea (profesor de muzică, prieten cu Miroiu) - Dan Moldoveanu

Domnișoara Cucu - Monica Ivașcu

Ispas (șeful gării) - Marcel Turcoianu

Grig (iubitul Monei) - Adrian Ștefan

Eleva ZamfirescuI - Blanca Doba

D-na Pascu - Elena Andron

Ichim - Ciprian Chiricheș

Regia - Cristian Ban

Scenografia - Cristina Milea

Light design - Bogdan Gheorghiu.

Duminică, 10 octombrie, tot la Sala Mare, de la ora 18.00, este programat spectacolul “Bădăranii” de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău, o comedie clasică în trei acte, un spectacol în care trei bărbați își chinuiesc nevestele cu toanele lor și fac pe supărații doar ca să arate ei cine-s stăpânii în casă. Doar că soțiile lor fac tot cum le taie capul și la finalul piesei îi pun la punct pe bădăranii deveniți mielușei. “Bădăranii” a fost pusă prima dată în scenă în 1760 la Teatro San Luca cu ocazia Carnavalului de la Veneția, având o istorie remarcabilă în teatru dar și în cinematografie. Un text mereu actual, un veritabil eveniment social, cu caractere înfățișate de Goldoni direct, aspru, fără convenții stereotipe, fără improvizații cu alunecări în grotesc și vulgaritate, în care măștile și costumele de bâlci au fost înlocuite cu fizionomii.
Distribuția:
Lunardo - Marcel Turcoianu
Margarita - Cătălina Nedelea
Lucietta - Ramona Gîngă
Simon - Zane Jarcu
Marina - Monica Ivașcu
Donafelice - Corina Georgiana Borș
Canciano - Dan Moldoveanu
Maurizio - Valentin Terente
Filippetto - Adrian Ștefan
Contele Riccardo - SilviuDebu
Alte roluri: Ioana Dragu, Ionel Spălatu

Regia artistică, adaptare și ilustrație muzicală: Petru Vutcărău
Scenografia: Vladimir Turturica si Elena Gheorghe
Traducerea: Sică Alexandrescu

Coregrafia: Gelu și Dana Baciu

Bilete la cele două reprezentații pot fi achiziționate de la sediul Agenției teatrale sau online pe site-ul www.blt.ro.


Noi reguli privind accesul la spectacole

Având în vedere reglementările legale în vigoare (respectiv H.G. nr. 1050 din 2 oct. 2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la H.G. 932/2021), desfășurarea activității cu publicul în cadrul Teatrului “Maria Filotti” se face cu respectarea măsurilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, este permis accesul publicului în sala de spectacol până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție. În perioadele în care incidența este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, participarea este permisă doar pentru persoanele care: sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV2 nu mai vechi de 48 de ore, se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, pe baza documentului doveditor.

Spectatorii care au achiziționat bilet în perioada anterioară și care nu pot sau nu doresc să mai participe la spectacol, în condițiile noii reglementări, pot solicita returnarea contravalorii biletului de spectacol.

Pentru biletele achiziționate de la Agentia teatrală, contravaloarea se va restitui exclusiv la casă până în ziua spectacolului, înscrisă pe bilet. Telefon 0239/613.969

Pentru biletele achiziționate online spectatorii sunt rugați să trimită un email la adresa office@blt.ro. Suma va fi restituită în contul din care s-a făcut plata, în termen de 48 ore de la primirea e- mail-ului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro