• spune sensei Daniel Mihai, fost sportiv de performanță care modelează campioni • Arashi-do are în palmares 25 de titluri de campioni europeni și 7 de campioni mondiali
Clubul brăilean de karate tradițional Arashi-do s-a remarcat prin rezultatele pe care le-au obținut sportivii de la secția de performanță. Aceștia, pe lângă numeroasele titluri naționale obținute la toate categoriile de vârstă la care au fost prezenți în competiții, au realizat lucruri extraordinare pe plan internațional. Gruparea sportivă coordonată de sensei Daniel Mihai are în palmares 25 de titluri de campioni europeni și 7 de campioni mondiali.
Sunt performanțele copiilor și meritul antrenorului Daniel Mihai care a știut cum să modeleze aceste talente. Pentru realizările sale ca antrenor, în 2019, Daniel Mihai a fost răsplătit de federația de specialitate cu titlul de antrenor emerit și maestru emerit al sportului.
“Se spune că sportul este cea mai bună modalitate prin care poți să înveți din eșec și să pierzi cu zâmbetul pe buze, iar acest lucru l-am învățat ca sportiv. Eu am început să practic karate-ul la 15 ani. Eram un copil din Chiscani și dorința mea de a face sport a fost mai presus de mentalitățile de la acea vreme. Mulți nu credeau că voi reuși prin sport. Am muncit mult și, în timp, am ajuns sportiv de performanță și am mai învățat că practicarea acestui sport este un mijloc de învățare a respectului, un mod de viață”, a explicat sensei Daniel Mihai.
Clubul a fost înființat în 2012 și în primele luni a avut doar doi sportivi
În primele șase luni de la înființare, clubul Arashi-do avea doar 2 copii legitimați. Ulterior aceștia și-au adus prietenii și rudele la sală.
“La finalul carierei de sportiv mi-am îndreptat atenția către tânăra generație, deoarece la rândul meu și eu aveam un copil și doream să-i transmit principiile de bază ce m-au format ca om și datorită acestui sport. După ce m-am întors din Italia, am decis să deschid un club de karate și am început antrenamentele într-o sală din mediul rural. În primele luni am avut doar 2 copii, apoi numărul lor a crescut odată cu performanțele. Mi-am folosit toată experiența mea și am reușit să formez campioni din copii de la țară. Am dărâmat barierele și mentalitățile celor care credeau că nu voi reuși și am creat o altă imagine a copiilor proveniți din mediul rural. Este foarte important, ca de mici, copiii să primească o educație de învingători. Implementarea principiilor “budo” va conduce la o stare pe care o denumim “kurai” sau “class”, care înseamnă demnitate și prestanță. Scopul practicării karate-ului este de a deveni campion pentru viață”, ne-a declarat Daniel Mihai.
Campionii clubului Arashi-do: Ioana Radu, campioană mondială în 2022, Matteo Dario Mihai, Gabriel Giurgiu, Marius Constantinescu, Cosmin Giurgiu, Maria Marcu, Daria Dârnea, Cătălin Baciu, Florentina Ion, Alexandru Stoian, Andreea Radu, Nicoleta Tureac, Bogdan Dârnea, Andrei Drăghici, Radu Stoian.
O altă generație bate la porțile afirmării: Adela Aylin Olteanu, Cleopatra Nicolai, Alexia Chiriac, Ștefan Țandără, Dario Constantinescu, Andrei Rafucan, Ștefan Surdu, Luiza Stoian, Daniel Dragomir, Denis Chiriță, David Ionel.