Mergi la conţinutul principal

“Sat fără câini”. Stadionul Progresul atacat de hoţi

• asta au reclamat, recent, mai mulţi brăileni, supăraţi că Stadionul Progresul a ajuns într-o stare deplorabilă şi că este împânzit de hoţi care îl distrug şi mai mult în fiecare zi • oamenii ne-au trimis fotografii, surprinşi de faptul că nimeni nu ia nicio măsură pentru a păzi obiectivul • primarul Marian Dragomir nu a comentat actele de vandalism, ci a promis că situaţia va fi verificată • însă a reamintit că stadionul va fi reabilitat complet în curând, printr-un parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal • acesta a precizat că se va lansa încă o licitaţie pentru execuţia proiectului, luna viitoare

 

Situaţie problematică la Stadionul Progresul. Mai mulţi brăileni au sunat la redacţia cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” şi au reclamat faptul că la Stadionul Progresul se fură ca în codru. Mai mult, aceştia au trimis mai multe fotografii cu ajutorul cărora şi-au susţinut sesizarea.

Ştiind că stadionul a revenit în patrimoniul Primăriei Brăila şi că municipalitatea, într-un parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal (FRF) doreşte să construiască o bază sportivă modernă, locatarii din zonă au ajuns să se întrebe de ce nimeni nu păzeşte stadionul. Oamenii ne-au transmis că deja se fură de un an şi că nimeni nu opreşte jaful.

De altfel, faptul că la Stadionul Progresul se fură tot ce se poate, ne-a fost confirmat şi de mai mulţi părinţi care au copiii la clubul de fotbal Stars, grupare sportivă la care echipele se antrenau acolo vara până acum şi chiar în anotimpul răcoros, aşa cum a fost cazul în această iarnă.

“De un an de zile a început să se fure. Prima dată clubul Stars a avut de suferit. Au spart vestiarele şi ne-au furat echipament sportiv. Am avut patru porţi cu plase pe ele care au dispărut. Din câte ştim noi s-au făcut reclamaţii şi pe la Poliţie. Dar se fură copaci, tot ce se poate lua, se ia: uşi ferestre, cărămizi. Acum am văzut că au început să fure tabla de pe clădiri. Asta, ziua în amiaza mare”, ne-a spus unul dintre părinţi.

 

Primarul Marian Dragomir a dat asigurări că stadionul se va reabilita curând

Vă reamintim că prin intermediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Brăila (AJF) între Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Primăria Brăila s-a semnat un protocol de colaborare în vederea realizării unui proiect prin care Stadionul Progresul să fie reabilitat. Până acum, s-a semnat doar acordul de colaborare nu şi cel de începerii al lucrărilor. Pe scurt, în acest proiect investiţional, Primăria Brăila trebuie să construiască vestiarele, tribuna şi celelalte anexe obligatorii ca baza sportivă să poată fi omologată cel puţin la nivelul Ligii a III-a, iar FRF să monteze suprafaţa de joc cu gazon sintetic.

În luna februarie a anului trecut, consilierii municipali au aprobat documentaţia tehnico-economică şi Documentaţia de Avizare Lucrări Intervenţii (DALI) pentru reabilitarea stadionului, valoarea proiectului fiind de aproape 5,5 milioane lei cu tva. Durata de realizare a fost setată la 18 luni. Ceva mai târziu, în luna septembrie, municipalitatea a lansat licitaţia pentru acest proiect în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, însă după cum ne-a informat primarul Marian Dragomir, nu s-a înscris niciun ofertant.

“Suntem în procedură de reluare a achiziţiei publice. Noi am aprobat DALI, proiectul faza 1. Şi acum avem proiectarea finală şi execuţia. Estimăm că licitaţia va fi în luna februarie. Noi atunci vom trimite documentele la ANAP”, a explicat Dragomir, în legătură cu procedura actuală urmată de autorităţi.

Primarul a precizat că protocolul cu FRF este valid, menţionând că proiectul va continua negreşit. Cât despre furturile reclamate de la nivelul Stadionului Progresul, Dragomir nu a dorit să comenteze prea mult, subliniind doar că se vor face verificări.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro