Mergi la conţinutul principal

“Ripostează doar în șah, exprimă-te necondiționat în artă! Fii inteligent și creativ, nu violent!”

proiectul educațional este derulat în acest an școlar de Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Nicolae Oncescu” Ianca și Primăria Orașului Ianca  

 

În acest an școlar, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, în parteneriat cu Liceul Tehnologic “Nicolae Oncescu” Ianca și Primăria Orașului Ianca implementează Proiectul educațional “Ripostează doar în șah, exprimă-te necondiționat în artă! Fii inteligent și creativ, nu violent!”. În cadrul proiectului, prin implicarea învățătorilor și profesorilor diriginți vor fi identificați și pregătiți elevii liceului pentru realizarea unor momente artistice, adaptate nivelului de studiu și vârstei elevilor, sub sloganul ”Ia ATITUDINE! Spune STOP VIOLENȚEI!”. Totodată, sub acest slogan, clasele de elevi implicate vor realiza afișe cu mesaje antibullying și nonviolență și vor participa la un concurs de pictură.

Proiectul se înscrie în seria demersurilor instituționale realizate în baza Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2022-2023, coordonat la nivelul Instituției Prefectului – Județul Brăila.

Activitățile în cadrul proiectului au fost discutate de polițiștii Biroului Siguranța școlară, cadrele didactice ale unității de învățământ și reprezentanții Primăriei Orașului Ianca pe parcursul lunii octombrie a.c., acestea fiind gândite în raport cu specificul unității școlare și particularitățile grupului țintă, astfel încât să fie în măsură să dezvolte capacitatea de relaționare socială, să formeze deprinderi artistice, să cultive înclinația elevilor pentru sportul minții și să contribuie la o dezvoltare armonioasă în care mișcarea să aibă un rol important în viața minorilor”, au transmis polițiștii IPJ Brăila.

 

 

Se caută elevii pasionați de șah

Pe de altă parte, proiectul prevede și identificarea elevilor din cadrul liceului cunoscători și pasionați de șah, activitate derulată sub directa îndrumare a cadrelor didactice.

În perioada 28.11 – 15.12.2022, pentru marcarea Zilei Liceului Tehnologic ”Nicolae Oncescu” Ianca, la nivelul unității de învățământ vor fi realizate concursuri și momente artistice, pentru care elevii au fost pregătiți în cadrul proiectului de învățători și profesorii diriginți.

În această perioadă, activitățile vor viza: concursuri de șah, atelier-concurs de pictură, expoziție cu materiale preventive realizate de elevi, momente artistice realizate de clasele de elevi și premierea câștigătorilor la concursurile desfășurate în cadrul proiectului.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului, din cursul acestei săptămâni, au adus în prim plan implicarea conducerii unității de învățământ și a cadrelor didactice și seriozitatea cu care elevii din cadrul Liceului Tehnologic ”Nicolae Oncescu” Ianca au înțeles să exprime mesajele antibullying și nonviolență în realizarea unor lucrări grafice în cadrul colectivelor de elevi. Ajunși în mijlocul lor cu activități în cadrul proiectului, polițiștii de siguranță școlară au avut marea surpriză de a vedea elevii la masa de lucru, lucrând în echipă și realizând afișele cu tematica ”Ia ATITUDINE! Spune STOP VIOLENȚEI!”. Totodată, au găsit în cadrul colectivelor elevii entuziasmați pentru competiția șahistă, identificați cu grijă și atașament de cadrul didactic responsabil cu pregătirea sportivă a elevilor. Nerăbdători ca munca lor să fie răsplătită de reprezentanții Primăriei Orașului Ianca, o parte dintre elevi își finalizaseră deja desenele antibulying, acestea fiind expuse în sălile lor de clasă, pentru a le reaminti conduita adecvată la școală și pentru a-i face mândri că ei au contribuit, cu mic cu mare, la frumusețea vârstei de copil”, se mai arată în comunicatul IPJ Brăila.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila reamintesc faptul că sunt alături de toți elevii brăileni care înțeleg să-și îndrepte energia, resursele, imaginația și voința spre comportamente dezirabil social, spre mărturii plăcute și pozitive ale trecerii lor prin etapa școlară.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro