Mergi la conţinutul principal

“Referendumul nu este unul politic, ci un demers al societăţii civile”

• explică Alexandru Dănăilă, preşedintele PNL Brăila, îndemnul liberalilor către alegători de a merge la vot

 

Alexandru Dănăilă, consilier judeţean şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal Brăila, este unul dintre susţinătorii referendumului pentru familie, care va avea loc pe 6 şi 7 octombrie 2018. Liderul liberalilor brăileni este, de altfel, unul dintre cei peste trei milioane de români care au semnat iniţiativa civică de redefinire în Constituţie a familiei drept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

Acesta nu este un referendum politic. Nu este iniţiativa niciunui partid. Vorbim despre prima iniţiativă cetăţenească de modificare a Constituţiei, promovată de societatea civilă, după 1989. Până acum, toate modificările constituţionale au aparţinut clasei politice. De această dată, nu este demersul unui partid, nu este meritul niciunui politician, chiar dacă, este drept, unii au încercat să confişte referendumul. Fie şi numai pentru acest motiv îndemn pe toată lumea să meargă la vot, în semn de respect pentru demersul civic şi fiecare să voteze după propria conştiinţă! Consider că, dacă românii se vor prezenta în număr suficient pentru ca referendumul să fie validat şi dacă referendumul va trece, toată lumea va înţelege cât de mare este, de fapt, puterea cetăţenilor. Se va crea un precedent care cu siguranţă va duce şi la alte demersuri similare, pentru că toată lumea va şti că nu mai este cazul să vorbească despre nemulţumiri doar cu prietenii sau colegii de serviciu, ci că se poate acţiona pentru schimbarea unor legi proaste, a unor practici care atrag nemulţumire. Dacă va trece referendumul iniţiat de societatea civilă, se va schimba percepţia alegătorilor şi faţă de un primar, şi faţă de un preşedinte de consiliu judeţean, şi faţă de un parlamentar, şi faţă de un guvern. De aceea, cred că duminică trebuie să mergem la vot şi să ne exprimăm opinia, indiferent care este aceasta, este îndemnul lui Alexandru Dănăilă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro