Mergi la conţinutul principal

“Politicianul” Piciu, scandal cu bătaie

• un tânăr din localitatea Tichileşti a anunţat poliţia că a fost bătut de Ionel Pitulice, zis Piciu, şi de fiul acestuia, în urmă cu câteva zile • ajunşi la faţa locului, oamenii legii s-au trezit luaţi la înjurături chiar de către persoana vătămată, fapt pentru care i-au aplicat o amendă de 1.000 lei • în cauză, au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe • Ionel Pitulice neagă întregul episod violent şi susţine că nu a lovit pe nimeni • Piciu este consilier local în Tichileşti, din partea ALDE • în trecut, acesta a avut legături strânse cu lumea interlopă brăileană

 

Un consilier local din judeţul Brăila pare că mai mult produce probleme comunităţii, decât să le rezolve cot la cot cu colegii din primărie. Nu demult, Ionel Pitulice - zis “Piciu” - care figurează pe lista consilierilor locali din Tichileşti, din partea ALDE, a fost implicat într-un conflict violent cu un alt cetăţean din localitate. Un tânăr a alertat poliţia că ar fi fost bătut de “Piciu”, însă la sosirea oamenilor legii, cel care poza în victimă şi-ar fi schimbat brusc comportamentul şi ar fi început să arunce cu înjurături în uniforma statului. Poliţiştii n-au trecut cu vederea incidentul şi au luat măsuri: au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe, iar tânărului care i-a chemat în ajutor i-au aplicat o amendă de 1.000 lei la Legea 61/1991. De-a râsu'-plânsu', “Piciu” susţine că nu l-a bătut pe tânăr, ba chiar ar fi aflat şi el tot de la lume de scandalul violent. Aflarea adevărului a picat în sarcina poliţiştilor, care continuă cercetările pentru a afla dacă a fost vorba despre o bătaie în toată regula, cine a început conflictul, cine a lovit, de ce etc.

Vineri după amiază, un tânăr din Tichileşti a apelat 112 şi a anunţat poliţia că a fost bătut de Ionel Pitulice, zis “Piciu”, dar şi de fiul acestuia. Oamenii legii s-au deplasat imediat la faţa locului şi, în timp ce încercau să afle ce s-a întâmplat cu exactitate, tânărul care susţinea că a fost victima lui “Piciu” ar fi început, dintr-odată, să facă scandal şi să adreseze cuvinte nu tocmai ortodoxe. Atunci, poliţiştii i-au închis gura cu o amendă de 1.000 lei conform Legii 61/1991. Ulterior, oamenii legii au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe. Potrivit unor surse, tânărul s-ar fi plâns poliţiştilor că “Piciu” l-a bătut cu pumnii şi cu picioarele.

Contactat telefonic, consilierul local ALDE, Ionel Pitulice, a dezminţit evenimentul violent. Acesta ne-a povestit că în acea zi a venit de la stână şi s-a oprit la un bar pentru a bea un şpriţ. “Am băut cam 3-4 ore, m-am şpriţuit bine, apoi mi-am chemat fiul să vină să mă ia acasă. Asta a fost tot. Am aflat şi eu a doua zi că cică l-am bătut pe cetăţeanul respectiv. Nu e nimic adevărat, nu ştiu de ce se asociază acest scandal cu mine. Eu sunt bărbat la 57 de ani, credeţi că îmi arde mie de bătăi? Eu l-am văzut pe tânărul respectiv prin localitate, chiar era bandajat la cap, l-am salutat şi nu mi-a răspuns. Poate s-o fi bătut cu altcineva, nu ştiu să vă spun. Nu m-a chemat nimeni la poliţie să dau vreo declaraţie, nu ştiu nimic despre dosarul penal. Poliţia o să-şi facă treaba şi o să aflaţi adevărul”, este varianta lui “Piciu”.

Primarul din Tichileşti, Gicu Davidescu, ne-a declarat că nu e treaba lui să supravegheze consilierii şi să aibă grijă de cum se comportă ei în comunitate, ci treaba lui e să aducă bani la bugetul primăriei pentru a realiza ceva în folosul cetăţenilor. “Întrebaţi lumea din Tichileşti, poate aflaţi mai multe. Dacă un consilier nu are un comportament potrivit, acesta va fi taxat de cetăţeni la vot. Şi în cazul meu la fel. Dacă lumea nu mă mai place, nu mă mai votează data viitoare. Rolul meu e să mă ocup de comunitate, să aduc bani la buget şi să realizez proiecte pentru o viaţă mai bună a cetăţenilor. Ionel Pitulice nu este membru al partidului din care eu fac parte. Să-şi rezolve problemele între ei, dacă au aşa ceva. Fiecare răspunde pentru faptele sale”, ne-a precizat primarul Davidescu.

Totuşi, potrivit unor surse din localitate, conflictele dintre “Piciu” şi tânărul agresat ar fi mai vechi, iar poliţiştii nu ar fi străini de neînţelegerile dintre ei. La un moment dat, cei doi ar fi fost prieteni, însă s-ar fi certat şi denunţat la poliţie.

Şeful pe linie de partid al lui Ionel Pitulice, Mihai Ruse, ne-a spus că este în concediu, iar când va reveni va lua măsuri, asta dacă se adevereşte că “Piciu” i-a aplicat o corecţie tânărului din Tichileşti.

 

Piciu, între lumea interlopă şi cea politică

Ionel Pitulice, zis “Piciu” din Chercea, este cunoscut în lumea interlopă brăileană de mai bine de un deceniu. Numele acestuia a apărut de mai multe ori atât în actele procurorilor, cât şi în presă. Piciu a fost implicat, printre altele, într-un dosar de proxenetism, alături de alte persoane, cercetat fiind chiar de trafic de persoane. Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată, în 2006, a unui grup de şase prostituate care a scos bani grei din practicarea prostituţiei. Unele dintre acestea au povestit, la momentul respectiv, că au fost ajutate de Ionel Pitulice să ajungă în Spania, iar o anume Violeta a ţinut să precizeze atunci că a “produs” circa 17.000 de euro, bani pe care i-ar fi dat lui Piciu ulterior. La sosirea în ţară, Piciu i-a înapoiat mult mai puţini bani, fapt ce a determinat-o pe femeie să muncească pe “cont propriu”. Totuşi, deşi numele lui Pitulice a apărut în dosar, bărbatul a fost scos de sub urmărire penală, pe motiv că fapta penală “nu s-a dovedit”.

Numele interlopului Ionel Pitulice a mai apărut şi cu alte ocazii în presă. Spre exemplu, bărbatul a deţinut mai multe baruri în municipiul Brăila, localuri în care se întâmplau scandaluri şi bătăi destul de des. În primăvara anului 2008, la barul de pe strada Comuna din Paris, patronat de Piciu, a avut loc un atac cu săbii şi pistoale. Clienţii s-au speriat foarte tare şi au fugit care încotro, ca să scape vii şi nevătămaţi. Unii dintre ei chiar au sărit pe geam de la etajul clădirii. Pistolarii i-au ameninţat cu bătaia pe cei care-şi petreceau timpul liber la bar sau la sala de internet, însă nu au făcut uz de arme albe, după care şi-au luat tălpăşiţa. Deşi indivizii care au sărit de la etaj s-au rănit, niciunul nu s-a prezentat la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila pentru a face reclamaţie. Pistolarii au fost identificaţi imediat de poliţişti şi reţinuţi.

În 2007, un alt local deţinut de Piciu a fost devastat de câţiva indivizi, în frunte cu Titi Sgîrcitu, care ar fi vrut astfel să recupereze o “datorie”. Incidentul s-a petrecut în octombrie 2007, în discoteca din Tichileşti. Atunci, Sgîrcitu, alături de alţi cunoscuţi de-ai săi, au intrat în discotecă înarmaţi fiind cu săbii şi bâte, pentru a-l căuta pe patronul Piciu, pentru un împrumut financiar nerestituit. Negăsindu-l pe patron, atacatorii au distrus mobilierul şi aparatura din discotecă şi l-au bătut pe barman. După acest atac, Titi Sgîrcitu s-a ales cu dosar penal care ulterior a ajuns pe masa judecătorilor.

Apoi, timp de câţiva ani nu s-a mai auzit nimic de Ionel Pitulice, asta până în 2016, când a făcut pasul spre politică. A aderat la ALDE, aspirând la fotoliul de primar al localităţii Tichileşti. Şeful partidului de la acea vreme, Dan Păun, i-a luat apărarea, spunând jurnaliştilor că Pitulice a prezentat un cazier curat şi nu-i poate interzice candidatura. Nu a reuşit să ocupe fotoliul de primar, dar a prins un loc în Consiliul Local Tichileşti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro