Mergi la conţinutul principal

“Pescuitul la Brăila – trecut, prezent și viitor”, lansare album foto-documentar la Bibliotecă

* albumul este semnat de Ioan Munteanu, iar evenimentul are loc miercuri, 8 iunie, începând cu ora 17.00

 

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila vă invită miercuri, 8 iunie 2022, începând cu ora 17.00, la lansarea albumului foto-documentar “Pescuitul la Brăila – trecut, prezent și viitor”, semnat de Ioan Munteanu. Lansarea este organizată în cadrul evenimentului “Perspective și noi abordări despre zona pescărească brăileanăși se desfășoară în Spațiul Multifuncțional “Dunărea” din Parcul Bibliotecii.

Albumul a apărut anul acesta la Editura Proilavia, în cadrul proiectului “Pescuitul la Brăila – trecut, prezent și viitor”, finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020. Cartea se dorește a fi un istoric al pescuitului brăilean aflat în continuă degradare, parte a istoriei pescuitului național, al cărui viitor îl reprezintă o acvacultură subvenționată de stat.

“Cei interesați pot afla mai multe despre pescuitul comercial practicat pe Dunăre și cum se prezintă viitorul în acest domeniu, iar dialogurile cu pescarii amatori și literatura pescuitului prezente în carte, întregesc tabloul acestei îndeletniciri străvechi la Brăila”, transmite Biblioteca Județeană printr-un comunicat de presă.

Lansararea de carte va fi prezentată de prof. dr. Ștefan Aftodor, director al Centrului Județean pentru Excelență Brăila, prof. dr. Viorel Mortu, cercetător la Muzeul Brăilei “Carol I” și Constantin Teodor, profesor la Colegiul Economic “Ion Ghica”. Evenimentul va fi moderat de drd. Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro