Mergi la conţinutul principal

“Pe urmele vechilor conace brăilene”

• profesorul Ioan Munteanu lansează joi, 16 mai, de la ora 17.00, la Biblioteca Judeţeană o nouă carte cu documente pentru viitor

 

Joi, 16 mai 2019, ora 17.00, la Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” va avea loc lansarea volumului “Pe urmele vechilor conace brăilene – documente pentru viitor”, autor Ioan Munteanu.

Cartea va fi prezentată de: arh. Corina Anghelescu, arh. dr. Costel Drăgan, prof. Constantin Toader, prof.dr. Viorel Coman şi va fi moderat de Dragoş Adrian Neagu, directorul Bibliotecii. Evenimentul cuprinde un intermezzo artistic susţinut la pian de Iasmina Munteanu şi Lavinia Delighiosu, având coordonator pe prof. Virgil Cernat, iar Wanessa Radu, actor la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila, va recita poezii.

Volumul “Pe urmele vechilor conace brăilene – documente pentru viitor” se adaugă listei lungi de cărţi pe care profesorul Ioan Munteanu le-a dedicat culturii, istoriei şi specificului local al Brăilei. “Clasate ca monumente sau nu, abandonate sau cu proprietari cunoscuţi, cele mai multe dintre aceste construcţii sunt într-o stare deplorabilă, degradându-se pe zi ce trece, victime ale unei combinaţii de factori distructivi antropici şi naturali. Starea lor actuală este, de cele mai multe ori, o necunoscută şi pentru specialişti, astfel că prima direcţie de acţiune a fost cercetarea pe teren. Sub acest program, ca nespecialist, dar MINISTRU – SLUJITOR al binelui public – îndrăgostit de Brăila în întregul ei, chiar dacă sunt născut la oraş, am pornit pe urmele vechilor conace boiereşti brăilene” – ne împărtăşeşte autorul în prefaţa albumului foto documentar.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro