Mergi la conţinutul principal

“Paralimpismul, principalul catalizator de integrare în societate a persoanelor cu diferite forme de dizabilitate”

• acesta este sloganul sub care s-a desfășurat Cupa “Danubius”, competiție rezervată sportivilor paralimpici

 

În perioada 14-17 iunie 2023, la Galați, s-a desfășurat ,”Cupa Danubius”, ediția a 31-a, competiție organizată în acest an în memoria lui Vasile Cristea. La competiția rezervată sportivilor paralimpici s-au înscris 137 de concurenți din Tulcea, Ilfov, Mehedinți, Constanța, Brăila, București, Brașov, Buzău, Bacău, Sălaj, Timiș, Vrancea, Bistrița Năsăud, Hunedoara, Argeș, Prahova, Cluj, Galați, precum și reprezentanți din Republica Moldova.

Aceștia au participat la șapte discipline sportive: atletism (aruncarea suliței, aruncarea greutății), pescuit sportiv, powerlifting,  rumy, șah, tir cu arcul.

A.C.S.P.D.F. Special Friends Brăila a participat cu șapte sportivi: Fănuța Leocă, Ștefan Leocă, Florin Caramaliu, Gheorghe Dragu, Emilia Constantin, Nicolas Nicola, Mihai Sorescu. 

“Vasile Cristea a influențat în bine starea persoanelor cu dizabilități din jurul său, prin îndepărtarea sau ameliorarea cât mai mult posibil a stării de marginalizare, în vederea restabilirii acestora și a trăi într-o manieră integrată pe plan fizic, psihic și social. Paralimpismul, pentru Vasile Cristea, a fost principalul catalizator de integrare în societate a persoanelor cu diferite forme de dizabilitate. A luptat mereu pentru dezvoltarea sportului paralimpic considerând a fi o necesitate. Pentru dânsul sportul a înseamnat dezvoltarea anumitor abilități precum: spiritul de echipă, de fair-play, abandonarea subestimării, cultivarea încrederii în sine și în forțele proprii, a disciplinei, voinței și concentrării, gestionarea situațiilor limită, respectarea regulilor. Sportul în echipă contribuie și la creșterea abilităților sociale de interacțiune și comunicare cu ceilalți din comunitate, iar dânsul a fost un promotor al sportului paralimpic în toate mediile. Vasile Cristea a susținut mereu faptul că sportul poate fi utilizat pentru a combate discriminarea și inegalitatea atât în sport, cât și în societate în general și poate promova valori sociale, cum ar fi cooperarea, toleranța și solidaritatea.

La această ediție a Cupei ,”Danubius” sportivii clubului nostru au participat activ prin comunicare, socializare și integrare prin sport”, a declarat Fănuța Leocă, președinta clubului brăilean “Special Friends”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro