Mergi la conţinutul principal

“Nu avem un lot competitiv pentru o competiţie maraton, aşa cum va fi Liga a II-a în viitorul sezon”

• spune antrenorul Alin Pînzaru cu trei zile înainte de startul ediţiei de campionat 2017-2018 • tehnicianul echipei brăilene are doar 17 jucători în lot • însă pe Ghiocel nu poate conta în primele trei etape • cele mai mari probleme sunt în compartimentul ofensiv

 

Sâmbătă, 5 august, începe campionatul de fotbal al Ligii a II-a, competiţie în care este angrenată şi Dacia Unirea, echipa fanion a oraşului Brăila urmând a evolua pe teren propriu, în compania celor de la ASU Politehnica Timişoara. Optimist ca întotdeauna, cu toate că grupare fotbalistică brăileană se confruntă cu mari probleme financiare, antrenorul Alin Pînzaru spune că tradiţia este de partea echipei sale şi că formaţia de la Dunăre va câştiga acest meci de debut al sezonului competiţional 2017-2018.

“Eu îmi păstrez optimismul, toate meciurile de debut de sezon pe care le-am disputat în ultimii cinci ani, le-am câştigat, sper ca tradiţia să se păstreze şi Dacia Unirea să pornească cu o victorie în noul sezon. Despre primele adversare nu pot spune prea multe lucruri, ştiu doar că în primele etape meciurile sunt echilibrate, nu sunt favorite certe. Ceea ce-mi doresc eu este să strângem rândurile şi să obţinem cât mai multe puncte în primele etape”, a declarat Alin Pînzaru, antrenorul principal al Daciei Unirea.

Pânzaru a devenit însă ceva mai rezervat atunci când a venit vorba despre lotul pe care îl are la dispoziţie, acum când mai sunt doar trei zile până la startul oficial al noului sezon competiţional. Iar problema cea mai mare a tehnicianului echipei brăilene este lipsa unui atacant veritabil. Aceasta ar fi putut fi rezolvată prin cooptarea lui Andrei Antohi, însă atacantul menţionat doreşte să meargă la un club din străinătate şi a spus că până la sfârşitul acestei săptămâni se va decide dacă rămâne sau nu la Brăila.

Din păcate, suntem foarte puţini pentru un campionat cu 20 de echipe. Nu avem atacanţi, Antohi ar fi fost o soluţie foarte bună însă el nu a semnat şi încă aşteaptă oferte de afară. Ceilalţi jucători pe care i-am dorit au semnat însă în lot avem doar 14 fotbalişti plus cei trei accidentaţi, care au revenit la antrenamente. Ghiocel nu va juca în primele trei etape, aşa că soluţiile noastre pentru începutul de campionat sunt cam firave. Mai avem câţiva copiii dar deocamdată ei nu se ridică la nivelul Ligii a II-a. Acum, în aceste condiţii trebuie să strângem rândurile şi sper să avem rezultatele pe care ni le dorim, dar repet, numeric nu avem un lot competitiv pentru o competiţie maraton, aşa cum va fi Liga a II-a în viitorul sezon. În august, vom avea şi o etapă intermediară deci vor fi cinci meciuri, în septembrie la fel pentru că vom juca şi în Cupa României. De fiecare dată când am început competiţia am avut probleme, situaţia financiară grea prin care trecem nu este o noutate pentru noi, sper să găsim şi acum soluţiile cele mai bune pentru a începe campionatul cu dreptul”, a mai spus Alin Pînzaru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro