Mergi la conţinutul principal

“Nicu Țăranu”, din nou pe străzi

* recent, magistrații de la Judecătoria Făurei, unde se află înregistrat dosarul, au înlocuit măsura arestului la domiciliu luată față de inculpatul N. Iancu, cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile * interlopul din vechea gardă acuzat de șantaj și instigare la distrugere are unele obligații impuse, el nu are voie să plece din țară, să meargă la restaurante sau săli de jocuri ori să poarte arme *  și celălalt inculpat din dosar, B. Lucian, acuzat de complicitate la șantaj, a fost pus sub control judiciar* anchetatorii au stabilit că, în perioada 15 iunie - 17 octombrie 2020, au fost exercitate acte de constrângere asupra administratorului unei săli de jocuri din Brăila, pentru cedarea dreptului de folosință a unor aparate de tip slot - machine

 

Acuzat de șantaj la adresa administratorului unei săli de jocuri, inculpatul “Nicu Țăranu” a reușit să scape de măsura preventivă a arestului la domiciliu, în urma deciziei instanței. Zilele trecute, magistrații de la Judecătoria Făurei, unde se află înregistrat dosarul, au înlocuit măsura arestului la domiciliu luată față de inculpatul N. Iancu, cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. Interlopul din vechea gardă acuzat de șantaj și instigare la distrugere are unele obligații impuse, el nu are voie să plece din țară, să meargă la restaurante sau săli de jocuri sau să poarte arme. Al doilea inculpat din dosar, B. Lucian, acuzat de complicitate la șantaj, a fost pus și el sub control judiciar. Anchetatorii au stabilit că, în perioada 15 iunie - 17 octombrie 2020, au fost exercitate acte de constrângere asupra administratorului unei săli de jocuri din Brăila, pentru cedarea dreptului de folosință a unor aparate de tip slot - machine.

Prezentăm în continuare soluțiile pronunțate de instanță, prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu față de cei doi inculpați. “Înlocuiește măsura arestului la domiciliu luată față de inculpatul N. Iancu , pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, prevăzută de art.207 al.1 și al.3 Cod penal, cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, care se va calcula de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului respectarea următoarelor obligații: să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa; să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a instanței de judecată; să nu se deplaseze în baruri, restaurante, terase sau în orice alte locuri publice unde se servesc băuturi alcoolice, precum și în săli de jocuri de noroc; să nu se apropie de martori; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme. Inculpatului i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Organele de poliție care acționează în circumscripția I.P.J. Brăila, Biroul Supravegheri Judiciare, vor verifica periodic respectarea obligațiilor de către inculpat, iar în cazul în care vor constata încălcări ale acestora, vor sesiza de îndată instanța de judecată.

Înlocuiește măsura arestului la domiciliu luată față de inculpatul B. Lucian, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la șantaj, cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, care se va calcula de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Pe timpul controlului judiciar, impune respectarea obligațiilor”, este soluția magistraților Judecătoriei Făurei din data de 11 ianuarie și postată pe site-ul instanței.

Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Făurei, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru sfârșitul lunii ianuarie.

 

Procurorii au venit cu acuzații, iar judecătorii vor decide pedepsele

După cum v-am informat în edițiile anterioare, actele de șantaj l-au trimis la arest pe “Nicu țăranu”, după ce ar fi încercat să îl determine pe administratorul unei săli de jocuri să îi cedeze dreptul de folosință a unor aparate de jocuri. Un apropiat de-al său a distrus mai multe aparate de jocuri. La data de 23 februarie 2021, Judecătoria Brăila a dispus arestarea inculpatului Iancu N., după cum se arată pe site-ul instanței, acesta fiind acuzat de șantaj și instigare la distrugere, apropiatul său Lucian B. fiind arestat pentru distrugere.

Potrivit comunicatului transmis de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, procurorii au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brăila arestarea preventivă a unei persoane cercetate în calitate de inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și instigare la distrugere, precum și a unei persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la șantaj, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere. Cererea a fost admisă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brăila, dispunându-se arestarea preventivă a celor doi inculpați pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit anchetatorilor, din materialul probator administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale s-a reținut faptul că, în perioada 15 iunie - 17 octombrie 2020, unul dintre inculpați a exercitat acte de constrângere asupra unei persoane vătămate, administrator al unei săli de jocuri de pe raza municipiului Brăila, cu intenția calificată de a i se ceda dreptul de folosință a unor aparate de tip slot - machine. “Pentru obținerea în mod injust a folosului patrimonial, acesta a fost ajutat de cel de-al doilea inculpat, care, în perioada 18 iulie - 13 octombrie 2020, a distrus în mod repetat aparatele de jocuri, în scopul determinării persoanei vătămate să cedeze constrângerii”, au transmis procurorii PJ Brăila.

În soluția postată pe site-ul Judecătoriei Brăila, la data de 23 februarie, se arăta că magistrații au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila și au dispus arestarea preventivă a inculpaților B. Lucian și N. Iancu, acuzați că au șantajat și au adus prejudicii importante persoanei vătămate S.C. MAGNUM GAMES S.R.L. Constanța. Măsura arestului preventiv a fost prelungită în lunile următoare, fiind apoi înlocuită cu arest la domiciliu.

Acum însă, inculpații din acest dosar au fost puși sub control judiciar, ceea ce le dă mai multă libertate.

Mai departe, instanța va decide.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro