Mergi la conţinutul principal

“Mită în Arestul Poliţiei”. Acuzata, judecată în libertate

este vorba despre Ionela Paula Călin, cea care, luna trecută, a fost prinsă de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie chiar în timp ce îi dădea mită unui poliţist de la Centrul de Arestare Preventivă al IPJ • femeia încerca să îşi ajute concubinul, Marian Pandrea, care era la arest şi urma să fie extrădat în Spania, unde este acuzat de tentativă la omor dacă prima instanţă a dispus arest la domiciliu pentru Ionela Călin şi arest preventiv pentru concubinul Pandrea, la instanţa superioară nu s-au menţinut aceste măsuri • oricum, Pandrea va fi trimis în Spania, dar iubita este liberă

 

Recidivistul Marian Pandrea şi concubina sa, Ionela Paula Călin, cei care, în luna septembrie, au încercat să mituiască un poliţist de la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, pentru a-l determina să introducă în Arestul IPJ bunuri interzise, au scăpat de măsurile preventive. Chiar dacă nu a primit arest pentru infracţiunea de dare de mită, Pandrea va fi trimis în Spania, unde va fi tras la răspundere pentru o tentativă la omor, însă iubita sa, exact cea care a dat banii poliţistului şi a fost prinsă în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, este liberă ca pasărea cerului. Iniţial, după comiterea faptei, Ionela a fost reţinută pentru 24 de ore, apoi dusă în faţa Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă. Faţă de inculpata acuzată de dare de mită s-a dispus măsura arestului la domiciliu, în timp ce faţă de iubitul său s-a  cerut luarea măsurii arestării preventive. Numai că, în urma contestaţiei formulate la Curtea de Apel Galaţi, măsurile preventive nu au rămas în picioare. “Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Pandrea Marian şi Călin Ionela Paula. Desfiinţează în parte încheierea de şedinţă pronunţată de Tribunalul Brăila şi, în rejudecare: înlătură din încheierea contestată dispoziţiile privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Pandrea Marian, respectiv pe cele privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpata Călin Ionela Paula. Respinge ca nefondată propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Definitivă”, este soluţia pronunţată recent de CA Galaţi.

Astfel, la data 2 septembrie 2017, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila au fost sesizaţi cu privire la faptul că Pandrea Marian, deţinut în arestul IPJ Brăila, i-a oferit unui agent de poliţie suma de 150 lei pentru a-l determina să-şi încalce atribuţiile de serviciu, respectiv să introducă în arest bunuri interzise la deţinere. Banii urmau să-i fie oferiţi poliţistului de către concubina deţinutului. Poliţistul a dat alarma la Anticorupţie, iar flagrantul a fost imediat pus la cale. Sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, asupra celor două persoane fiind efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, instigare la dare de mită şi instigare la introducerea în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, medii de stocare a datelor şi alcool.

Potrivit procurorului de caz, în cursul zilei de 1 septembrie, în timp ce se afla în arest provizoriu în vederea extrădării în Spania şi încarcerat la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, Marian Pandrea i-a promis agentului de poliţie suma de 150 lei şi i-a dat, totodată, un pachet de ţigări pentru ca acesta să intre în legătură co concubina sa şi să îi aducă diverse bunuri. Pe 3 şi pe 4 septembrie, potrivit înţelegerii, Ionela Paula Călin, concubina lui Marian Pandrea, i-a dat poliţistului suma de 150 lei şi un telefon mobil cu încărcător, ba chiar şi o punguliţă cu etnobotanice. Ofiţerii DGA au reţinut-o pe Ionela Paula Călin, în ziua de 5 septembrie 2017.

Brăileanul Marian Pandrea, de 36 ani, fusese arestat preventiv de judecătorii Curţii de Apel Galaţi, la data de 25 august, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare, de către autorităţile spaniole, pentru o tentativă de omor comisă în urmă cu 8 ani. Bărbatul urmărit la nivel internaţional a fost prins în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Brăila, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro