Mergi la conţinutul principal

“Lovitura” PNL Brăila. Emilia Meiroşu şi Marian Căpăţînă, în rândul liberalilor

• într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Emilia Meiroşu, acum fost deputat PSD, susţine că s-a alăturat PNL pentru că a găsit oameni cu care are aceleaşi idealuri şi va încerca alături de aceştia să schimbe ceva în Brăila şi în România • Emilia Meiroşu este cel de-al doilea nume sonor care se alătură PNL Brăila, după consilierul judeţean Marian Căpăţînă, acesta fiind şi primul candidat care deschide lista liberalilor pentru Consiliul Judeţean

 

Deputatul Emilia Meiroşu, până de curând membru PSD Brăila, a intrat în rândul liberalilor. Anunţul a fost făcut chiar de aceasta într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, unde explică şi de ce a luat această decizie, prestaţia social-democraţilor în aceste luni de pandemie părând să fie “picătura” care a umplut paharul. Emilia Meiroşu a intrat în Parlament, în 2016, pe listele PSD Brăila. În 2018 a “sărit” în barca Pro România, unde a fost preşedintele filialei brăilene, iar la începutul acestui an s-a întors în PSD. Acum, Meiroşu face parte din echipa PNL Brăila.

“Am intrat în politică cu intenţia de a îmbunătăţi viaţa comunităţii şi am considerat mereu că ceea ce trebuie să urmărim ca politicieni este interesul public. Am plecat din PSD când partidul a derapat de la valorile democraţiei şi, tot la fel, am plecat din Pro România atunci când ambiţiile unui lider puneau în pericol stabilitatea României. Mi-am asumat toate criticile şi toate atacurile, încercând să urmăresc interesul cetăţenilor. Apoi am sperat că partidele de stânga îşi vor găsi echilibrul, că vor înţelege perioada dificilă prin care trece nu numai România, ci lumea întreagă şi că vor lăsa pentru moment deoparte jocurile de culise şi manevrele politicianiste, tertipurile riscante ce se răsfrâng asupra vieţii cetăţenilor. M-am înşelat. PSD rămâne, din păcate, un partid nefrecventabil. Nu a existat nicio mişcare reală şi credibilă de reformă a partidului, iar ultimele luni mi-au arătat că social-democraţii sunt personajele unei aventuri iresponsabile. De prea multe ori au sabotat eforturile medicilor, încurajând lumea să nu poarte mască ori să nu creadă în existenţa unei boli ce a luat în câteva luni jumătate de milion de vieţi în întreaga lume şi a adus economia globală în faţa celei mai mari crize din ultima sută de ani. În locul unei atitudini responsabile şi a grijii pentru viaţa alegătorilor, PSD a ales să joace politic tema pandemiei şi, mai nou, să se joace de-a moţiunea de cenzură într-un moment în care România are nevoie de stabilitate”, a scris explicat pe pagina de Facebook.

Meiroşu mai spune că “fiecare om politic trebuie să gândească la viitor” şi că a ales PNL pentru că doreşte să îşi continue activitatea politică alături de oameni cu care are “aceleaşi idealuri”.

“Meseria mea este de dascăl. Sunt profesor şi am fost obişnuită să-mi privesc elevii ca pe adulţii care or să devină. Să privesc în viitor. Să înţeleg că fiecare copil, fiecare elev, fiecare tânăr, reprezintă schimbarea. Reprezintă viitorul. Cred aşadar că fiecare om politic trebuie să se gândească la viitor şi la cum să îmbunătăţească zilele ce vor veni, prin felul în care acţionează astăzi. Vreau să continui activitatea mea politică. Să încerc, alături de oameni care au aceleaşi idealuri, să schimbăm ceva în oraşul Brăila şi în România. M-am alăturat împreună cu medicul Marian Căpăţână şi alţi profesionişti cu care am lucrat de-a lungul timpului echipei Partidului Naţional Liberal. Cred că lumea trece acum prin momente care-şi vor pune amprenta asupra istoriei şi că oamenii politici au datoria să gestioneze cu calm şi profesionalism această perioadă. Mai cred că cel mai important cuvânt pe care trebuie să-l învăţăm cu toţii este responsabilitatea. Să vorbim responsabil, să acţionăm responsabil, să votăm responsabil”, a mai scris aceasta.

Emilia Meiroşu este cel de-al doilea nume sonor care se alătură PNL, după consilierul judeţean Marian Căpăţînă, el fiind şi primul candidat care deschide lista liberalilor la alegerile pentru Consiliul Judeţean. La alegerile locale din 2016, Căpăţînă a candidat independent şi a obţinut un mandat de consilier judeţean. În ianuarie 2019 s-a alăturat echipei Pro România Brăila, iar vara aceasta a decis să se alăture PNL.

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăila, ne-a declarat că cei doi sunt un câştig pentru partid.

“Doamna Meiroşu s-a înscris în PNL vine să ducem o luptă pentru câştigarea alegerilor locale, adversarul nostru principal fiind PSD-ul. E o persoană care cred că se va integra în echipă destul de uşor şi cel mai important este că obiectivul comun în momentul acesta este să câştigăm alegerile locale. Domnul Căpăţână este membru de partid, este liberal deja. Cei doi categoric sunt un câştig pentru partid, de aceea domnul Căpăţînă şi ocupă primul loc pe listele pentru Cosnsiliul Judeţean”, ne-a spus Dănăilă.

Trebuie spus că Emilia Meiroşu nu apare pe listele de consilieri liberali pentru CJ sau CLM.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro