Mergi la conţinutul principal

“Let’s do it, Brăila!”: 5.000 de voluntari, curăţenie-bec în întreg judeţul

• mobilizarea extraordinară a avut loc sâmbătă, 15 septembrie, de Ziua Curăţeniei Naţionale, eveniment organizat pentru al şaselea an de “Let’s do it, România!” • atât în muncipiu cât şi în judeţ, voluntari de toate vârstele au adunat mormanele de gunoaie răspândite pe domeniul public • “munţi” de saci plini de deşeuri au fost preluaţi la groapa ecologică

 

Mobilizare generală: mii de voluntari brăileni au răspuns şi în acest an apelului la curăţenie generală lansat în cadrul campaniei “Let's do it România!”. Mii de saci de gunoi au fost adunaţi cu această ocazie. Cam acesta ar fi bilanţul zilei de sâmbătă, 15 septembrie, de Ziua Curăţeniei Naţionale. În jur de 5.000 de brăileni au paricipat la cea mai amplă mişcare civică din ţară şi au reuşit să strângă într-o singură zi circa 20 de tone de gunoaie, iar măsurătorile încă nu s-au terminat. De la elevi şi profesori, la militari şi jandarmi, de la preoţi şi angajaţi ai instituţiilor publice, la poliţişti şi deţinuţi, indiferent de vârstă şi ocupaţie, Brăila a arătat că se poate, dovadă fiind sutele de poze cu saci de deşeuri postate pe reţelele de socializare. De precizat că deşeurile s-au adunat selectiv: fracţie umedă (deşeuri vegetale) şi fracţie uscată (plastic, carton, hârtie etc. toate acestea urmând a fi reciclate). De asemenea, succesul acţiunii de sâmbătă a fost posibil şi datorită celor de la “Braicar”, voluntarii circulând gratuit cu autobuzul între orele 7.30 şi 14.00.

“A fost o mobilizare excelentă, atât din partea autorităţilor, a Inspectoratului Şcolar Judeţean, a SUPAGL-ului, firmei Trancon care administrează groapa ecologică de gunoi, a celor trei operatori de salubrizare - Braicata, RER şi ECO -, organizaţiilor politice sau apolitice, care pe 15 septembrie au fost doar simpli voluntari. Au muncit mult Armata, Jandarmeria, Penitenciarul Brăila şi Centrul de detenţie Brăila-Tichileşti, Poliţia, dar, mai ales, cetăţenii simpli, oameni cu spirit civic cărora le pasă de mediul înconjurător”, ne-a declarant Nicoleta Bogzeanu, coordonatorul campaniei “Let’s do it, Brăila!”.

În cele cinci ediţii ale evenimentului “Ziua Naţională de Curăţenie”, desfăşurate începând cu anul 2010, s-a reuşit mobilizarea a aproximativ 1,4 milioane de voluntari, dintre care 800.000 erau tineri. Cu ajutorul lor, alături de 400 de companii şi 1.900 de primării s-a reuşit strângerea a 25.000 de tone de deşeuri.

Anul acesta, la cea de-a şasea ediţie, proiectul s-a realizat şi în context global în 150 de ţări, sub numele “World Cleanup Day”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro