Mergi la conţinutul principal

“Itinerariu istratian” la Biblioteca Județeană “Panait Istrati”

* evenimentul va avea loc vineri, 15 aprilie, pentru a comemora astfel 87 ani de la trecerea în eternitate a marelui scriitor brăilean

 

La 87 de ani de la trecerea în eternitate, Panait Istrati rămâne unul dintre scriitorii exponențiali ai Brăilei, reușind, ca nimeni altul, să transmită pulsul vremurilor apuse ale locurilor.

Vineri, 15 aprilie 2022, de la ora 10:00, o parte dintre elevii Centrului Județean de Excelență Brăila va participa la activitatea “Itinerariu istratian”, care constă într-o evocare a marelui scriitor brăilean Panait Istrati și amintirile despre orașul-port natal pe care acesta l-a descris în opera sa într-un mod inconfundabil. Elevii vor asista la o prezentare susținută de către prof. Ioan Munteanu, scriitor deja recunoscut pentru interesul pe care îl acordă memoriei culturale și istoriei locale brăilene, urmată de un tur ghidat “Pe urmele marelui Panait Istrati” realizat cu sprijinul prof. Camelia Mihaela Roșu, ghid de turism ”Walk this Way Brăila!”. Locurile în care marele nostru scriitor a lăsat o parte din sufletul lui vor fi descoperite pas cu pas.

“Această activitate face parte dintr-o serie de acțiuni pe care Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” și Centrul Județean de Excelență Brăila o realizează în cadrul parteneriatului pe care cele două instituții l-au încheiat în folosul elevilor brăileni care doresc să performeze în anumite discipline școlare”, a transmis Biblioteca Județeană “Panait Istrati”.

Coordonatorii evenimentului: dr. Corina Ciuraru, șef serviciu Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila și prof. dr. Ștefan Aftodor, director Centrul Județean de Excelență Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro