Mergi la conţinutul principal

“Inima nomadă a Marii Uniri”

• un film documentar despre rolul Reginei Maria în timpul Primului Război Mondial

 

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, de la ora 11, 00, la sediul Muzeului Brăilei “Carol I” din Piaţa Traian, nr. 3, sala “Regele Ferdinand şi Regina Maria”, va avea loc proiecţia filmului documentar “Inima nomadă a Marii Uniri”, realizator Tania Nicolau, un documentar mărturie despre rolul Reginei Maria în timpul Primului Război Mondial. Prin acest film se evidenţiază rolul internaţional de excepţie pe care l-a jucat regina în timpul Conferinţei de Pace de la Paris, în SUA şi în Marea Britanie, Maria, Regina României, fiind cea care i-a împiedicat pe regele Ferdinand şi guvernul condus de  Ion I.C. Brătianu  să accepte o pace umilitoare, întorcând spatele Antantei şi, în acest fel, implicit să rateze crearea României Mari. A fost recunoscută drept ctitora diplomatică a întregirii României de presa occidentală a vremii. Documentarul “Inima Nomadă a Marii Uniri”, realizat de către specialişti în domeniu, face cunoscut publicului o altă pespectivă a istoriei românilor, lucruri mai puţin cunoscute despre Regina Maria şi accentuează rolul femeilor în primul război mondial şi în Adunarea Naţională de la Alba Iulia.

“Inima Nomadă a Marii Uniri”, care porneşte pe urmele Reginei Maria, se adresează în special elevilor, studenţilor şi tinerei generaţii, pentru că prezintă o parte necunoscută sau prea puţin cunoscută a istoriei românilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro