Mergi la conţinutul principal

“Greşeala Guvernului Cioloş umileşte părinţii copiilor de la Centrul şcolar de Educaţie Incluzivă”

• declară prof. Emilia Meiroşu, numărul 3 la Camera Deputaţilor pe lista PSD Brăila

 

În luna iunie 2016, Guvernul Cioloş aprobă H.G. nr. 423/2016 prin care se stabileşte plata unor drepturi pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale. Se alocă aceste drepturi băneşti doar elevilor din şcoala de masă şi sunt uitaţi cei din Centrul şcolar de Educaţie Incluzivă. Părinţii pun presiune pe Consiliul judeţean, care a virat banii către primării, dar doar pentru elevii cu CES din şcolile de masă. Pentru cei din învăţământul special s-au făcut demersurile către mai multe ministere şi către Guvern pentru a crea un cadru legal şi a debloca sumele necesare.

În decurs de 5 luni, Guvernul Cioloş nu a fost interesat să rezolve această problemă care a adus tensiune la nivel local. Indiferenţă sau dorinţă de a dezbina oamenii ? DE CE ? întreabă părinţii,  unii la CJ, alţii pe reţelele de socializare. DE CE suportăm atâta nepăsare, de ce de la guvern nu vin răspunsurile decizionale clare să poată fi aplicate tuturor cetăţenilor? Nu înţeleg atâta nepăsare, indolenţă! Inteleg să se strecoare o eroare, dar de ce imediat ce a fost sesizată nu este repede corectată? În 5 luni nu a fost timp să se corecteze o greşeală! Părinţii au suferinţa lor personală, şi acum aleargă de la şcoală, la Consiliul Judeţean sau la instanţe!

Toate calculele sunt făcute.  Se aşteaptă doar un semn de recunoaştere şi îndreptare a greşelii din partea Guvernului! Daţi H.G modificată şi banii cuveniţi! Nu mai puneţi presiune inutilă pe oameni, părinţi, funcţionari, preşedinţi de cj-uri şi instanţe!

Consilier judeţean PSD, Marilena-Emilia Meiroşu

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro