Mergi la conţinutul principal

“Grădinița” Daciei Unirea și-a luat revanșa în fața Viitorului Ianca

• formația brăileană s-a impus cu 2-0 • Vali Robu a fost jucătorul meciului

 

Dacia Unirea a reușit să obțină prima victorie din acest campionat, exact în ultima etapă a turneului play-out, 2-0, pe Municipal, în partida cu Viitorul Ianca. Umilită cu 10-0 la Plopu, în partida tur Dacia Unirea și-a luat revanșa într-un moment în care nimeni nu mai credea că “grădinița” echipei fanion a orașului Brăila, echipă cu juniori II în teren, va putea să o învingă pe Viitorul Ianca, grupare cu mulți fotbaliști valoroși, unii dintre ei formați chiar la echipa brăileană.

Munca antrenorului Marian Samuilă și a juniorilor clubului brăilean a dat roade. Coordonați în teren de Vali Robu, de departe cel mai bun jucător de pe teren, brăilenii au crezut în șansa lor, au luptat de la egal la egal cu mult mai maturii lor adversari și au câștigat cu 2-0.

Vali Robu (min. 8) a expediat primul șut pe spațiul porții dar Mihai a fost la post. Ciucureanu a avut o mare șansă de a deschide scorul în minutul 27 dar mingea șutată de el din lovitură liberă a ajuns în plasa laterală. Viitorul Ianca a fost superioară la capitolul posesie a mingei până la pauză însă nu a creat cu adevărat panică la poarta lui Moisoiu, astfel că după primele 45 de minute scorul era egal, 0-0.

Formația din Ianca a dominat teritorial și în repriza secundă însă fără niciun orizont. Iar pe contraatac, Dacia Unirea a mai expediat un șut spre spațiul porții prin Vali Robu, în minutul 53. În minutul 54, Robu a fost faultat în suprafața de pedeapsă însă arbitrul nu a acordat penalty pentru gazde.

Dacia Unirea a primit însă o lovitură de la 11 metri în minutul 68, când Turcu a fost faultat în careu de portarul Mihai, care, în calitate de ultim apărător, a fost eliminat. În poartă a intrat Drăgan care nu a putut să evite golul la șutul lui Vali Robu și Dacia Unirea conducea cu 1-0, în minutul 70.

Patru minute mai târziu, Boroșu a centrat din lovitură liberă iar Sava a deviat mingea în plasa porții oaspeților pentru 2-0.

Au fost momente în care antrenorul echipei din Ianca s-a închinat, nevenindu-i să creadă că echipa sa joacă așa de slab.

Dacia Unirea: Moisoiu – Stepanenco, Sava, Ene, Bădilaș – Gorgovan (min. 52: Balaban), Boroșu, Dragomir (min. 92: Orzan), Răileanu (min. 52: Buhăescu) – V. Robu, Ghiță (min. 61: S. Turcu)

Viitorul Ianca: Mihai – M. Iordache, Popa, Moroianu, Coteț (min. 75: Șoptică) – D. Andrei (min. 69: Drăgan), Chivu (min. 62: Păvălache), Gherghișan (min. 46: Petrache), Băluță – Ciucureanu, Mucuță (min. 46: Cheleș)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro