Mergi la conţinutul principal
Asociația “Pentru Adevăr” și Forumul Tinerilor Brăila lansează o nouă campanie de donații de rechizite

“Ghiozdănel pentru școlărel”, ediția a doua

* începând de astăzi, 23 august, până pe 3 septembrie, invităm toți brăilenii care vor să ajute copiii din județul Brăila să meargă la școală să facă o simplă donație de articole ce îi sunt necesare unui elev: ghiozdan, penar, stilouri, pixuri,  caiete bloc de desen, acuarele etc. *donațiile se pot aduce la sediul redacției ”Obiectiv”, de luni până vineri, între orele 10.00-16.00

 

Mai sunt doar două săptămâni până la începerea noului an școlar însă, din păcate, pe mulți copii prima zi de cursuri îi va găsi fără ghiozdane și rechizite. Vorbim despre copii care provin din mediul rural, din familii defavorizate, în care părinții nu au resursele financiare pentru a le asigura toate lucrurile de care are nevoie orice elev pentru a putea merge la școală. De aceea, și în acest an, Asociația “Pentru Adevăr”, cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei”, Forumul Tinerilor din România - Brăila și Centrul de Tineret - Brăila Youth Hub vine în ajutor, lansând o nouă ediție a campaniei de donații “Ghiozdănel pentru școlărel”.

Începând de astăzi, 23 august, și până pe 3 septembrie, invităm toți brăilenii care vor să ajute copiii din județul Brăila să meargă la școală să facă o simplă donație de articole ce îi sunt necesare unui elev: ghiozdan, penar, stilouri, pixuri, creioane, carioci, riglă, radieră, ascuțitoare, trusă de geometrie etc., caiete dictando/matematică/tip I/tip II/caiete studențești/geografie/biologie/muzică/cu foaie velină, bloc de desen, acuarele, pensule, etichete caiete, foi A4, etc.

Așadar, dacă în perioada aceasta achiziționați rechizite pentru copilul vostru, vă îndemnăm să cumpărați un caiet și pentru un copil din mediul rural, care vrea să meargă la școală și are nevoie de susținere. Sau dacă sunteți liceeni și vă faceți singuri cumpărăturile pentru începerea școlii, vă invităm să vă alăturați campaniei noastre. Orice ajutor în materie de rechizite este binevenit și va fi de mare folos pentru copiii mai puțin norocoși.

De asemenea, se pot face donațiile inclusiv în bani, iar organizatorii campaniei se vor ocupa să achiziționeze rechizite pentru copii. Toate donațiile se pot aduce la sediul redacției ”Obiectiv”, de luni până vineri, între orele 10.00-16.00. Donatorii și bunurile sau sumele de bani vor fi făcute publice, așa cum v-am obișnuit. Ulterior, în perioada 3-5 septembrie, redactorii ”Obiectiv” și voluntarii de la Forumul Tinerilor din România - Brăila vor pregăti ghiozdanele cu toate lucrurile necesare și vor merge la școlile din mediul rural pentru a distribui rechizitele.

Anul trecut, peste 170 de ghiozdane complet echipate au fost donate elevilor din  Tichilești, Ianca, Mircea Vodă, Șuțești și Salcia Tudor. Anul acesta ne dorim să ajungem și în mai multe școli. Iar voi ne puteți ajuta să ajutăm!

Ediția a doua a campaniei ”Ghiozdănel pentru școlărel” este derulată în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro