Mergi la conţinutul principal

“Gazon englezesc” și pete de culoare pe Faleză

În ciuda unor inadvertențe din activitatea Seroplant, merită apreciată shimbarea radicală în bine a falezei (mai puțin taluzul acesteia). Impresionează plăcut verdele crud al unui gazon aproape englezesc, iar la capitolul “variațiuni pe aceeași temă”, rondourile de flori din dreptul statuilor dar și al unor… capace de canalizare, statui, copaci și la intersecția aleilor. Ba chiar și în jurul unor trunchiuri tăiate ale copacilor. Așadar, o altă și modernă abordare peisagistică, fără acel obositor și costisitor “non multum”. Dacă vorbim de pete de culoare, cine este mai atent poate vedea pe malul Dunării o pereche de lebede… negre, conviețuind armonios, între pontoane, cu autohtonele gâște românești.

De asemenea, în albia majoră a Dunării s-a trecut la toaletarea arborilor ce estompează navele și “construcțiile” plutitoare. Sculpturile metalice încep să fie vopsite din nou (exemplu excavatorul, denumit “Interferențe”, într-un alb strălucitor). “Valurile Dunării“ a căpătat culoarea unui albastru prea închis. “Curcubeul”, însă, nu mai seamănă deloc cu originalul, având în vecinătate și o  cultură de nalbă. “Oglinda soarelui” este mâncată de rugină și decolorată, iar o sculptură (din capătul treptelor ce duc spre str. Pensionatului – curățate de bălării), este sufocată de arbuștii ornamentali. Și, mare atenție când coborâți  - mai ale seara - dinspre ANAF, din cauza dudelor căzute ce pot crea o suprafață alunecoasă, dar și pericolului unui arbust țepos, crescut mult peste trepte.
Pân
ă când vom reveni cu alte detalii de pe faleză, subliniem două aspecte: cișmelele sunt, în sfârșit, reparate și funcționează normal. Dar, în zi de duminică coșurile de gunoi sunt tot pline, îndeosebi prin “contribuția” unor riverani de pe malul Dunării și pescarilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro