Mergi la conţinutul principal
Doliu în «La familia» după concertul din “Outlaw Racers”

“Fratele” lui Puya, mort într-un hotel din Brăila

• supranumit “fratele” lui Puya şi poreclit “Românu'“, Răzvan Lucan a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Brăila, luni seară • Lucan venise în oraşul nostru împreună cu soţia şi alţi prieteni pentru concertul susţinut de trupa “La Familia”, sâmbătă seară, în clubul “Outlaw Racers” de pe Calea Călăraşilor • duminică dimineaţă, o parte a găştii a părăsit hotelul, iar restul a plecat luni dimineaţă, în afară de Răzvan Lucan • bărbatul de 38 ani aştepta să vină un prieten de la Bucureşti pentru a-l lua acasă • amicul respectiv a ajuns la Hotel “Nemo”, în jurul orei 22.30, iar atunci a avut loc descoperirea şocantă: “fratele” lui Puya zăcea fără suflare în încăpere • publicaţia tabloidă CanCan a scris că o posibilă ingerare de substanţe interzise i-ar fi cauzat moartea lui Răzvan Lucan

 

Doliu în trupa “La Familia”, după concertul susţinut sâmbătă seară, într-un club din Brăila. Un apropiat al membrilor formaţiei rapp a fost găsit fără suflare într-o cameră de hotel, luni seară, scrie CanCan. Răzvan Lucan, în vârstă de 38 ani, poreclit “Românu'“, era prieten bun al cântăreţului Puya şi l-a însoţit la concertul pe care l-a susţinut în noaptea de 9 spre 10 iunie într-un club de pe Calea Călăraşilor. “Românu'“ s-a cazat pe 9 iunie la Hotel “Nemo”, alături de soţie şi prieteni. Potrivit unor surse, tot în acest hotel s-ar fi cazat şi Dragoş Gărdescu  alias Puya.

Duminică dimineaţă, o parte a găştii a plecat spre Bucureşti, iar ceilalţi au părăsit hotelul luni dimineaţă, mai puţin Răzvan Lucan. Acesta a ales să mai stea la hotel până seara, când trebuia să vină un prieten să-l ia acasă. Zis şi făcut, iar luni seară, trecut de orele 22.30, prietenul respectiv a venit la hotel, pentru a-l duce pe Lucan la Bucureşti. Cum la telefon nu răspundea, iar din camera în care era cazat nu se auzea niciun zgomot, angajaţii ar fi fost rugaţi să deschidă uşa, pentru a vedea ce se întâmplă cu apropiatul lui Puya. Atunci a fost făcută descoperirea şocantă: Răzvan Lucan zăcea fără suflare, în cameră. A fost chemată de urgenţă ambulanţa, însă medicul nu a mai avut ce face decât să constate decesul. Surse din cadrul anchetei ne-au relatat faptul că cei de la Ambulanţă au alertat poliţia, în jurul orei 22.45, cu privire la faptul că într-o cameră de hotel de pe raza municipiului se află un bărbat mort. Nu au fost identificate urme de violenţă pe corpul lui Răzvan Lucan. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar trupul a fost transportat la morga brăileană pentru autopsie. Medicii legişti s-au ocupat de acest caz marţi, iar o primă variantă a decesului ar fi “edem pulmonar acut”, urmând ca restul investigaţiilor medicale să stabilească exact cauza. Publicaţia tabloidă Cancan scrie, citând surse judiciare, că Răzvan Lucan ar fi murit din cauza ingerării excesive a unor substanţe interzise. Toate probele recoltate au ajuns la Bucureşti, pentru a fi analizate, iar rezultatele vor confirma sau infirma varianta consumului de substanţe interzise.

 

Înjunghiat în martie 2018, a scăpat cu viaţă

Supranumit “fratele” lui Puya de către presa tabloidă, Răzvan Lucan a fost la un pas de a-şi pierde viaţa, după ce în noaptea de 7 spre 8 martie a fost înjunghiat. Scena oribilă s-a petrecut în apropierea Ambasei Chinei, lângă Parcul Herăstrău din capitală. “În luna martie, poliţiştii Serviciului Omoruri au intrat în alertă după ce Răzvan Lucan, zis «Românu'» a fost înjunghiat de mai multe ori, în urma unui conflict cu mai mulţi interlopi. Potrivit unor surse judiciare, «Românu'» intrase în conflict cu membrii clanului Kalu, din sectorul 1, după ce soţia lui ar fi avut, cu câteva ore mai devreme, un conflict în trafic cu unul dintre aceştia. Interlopii s-au răfuit târziu în noapte, chiar în faţa Ambasadei Chinei, obiectiv păzit de jandarmi şi înţesat de camere de supraveghere. Sursele citate au dezvăluit că, după un schimb mai dur de replici, «Românu'» ar fi fost înjunghiat de Franco Pascu, fiul celebrului cămătar Marcel Kalu, şi de temutul lider interlop Giani Hingeru”, notează publicaţia tabloidă.

Nici Răzvan Lucan nu a fost chiar “uşă de biserică” în trecut. În urmă cu 10 ani, acesta a fost implicat în Italia într-un dosar orchestrat de carabinieri. “Fratele” lui Puya, împreună cu alţi doi amici, se dădeau drept miliardari ruşi care voiau să cumpere clubul AS Roma. “Poliţia italiană informa că, în timp ce Răzvan Lucan şi Gabriel Cercel erau falşii miliardari care doreau să achiziţioneze AS Roma, Costinel Ciorei juca rolul de gardă de corp a acestora, el minţind că ar fi un fost luptător român, situat pe locul 4 la Jocurile Olimpice din 1988, la Seul. Ceea ce i-a ajutat pe carabinieri să stabilească identitatea adevărată a infractorilor români a fost o cicatrice vizibilă pe care Ciorei o avea pe faţă. Cei trei au fost arestaţi în Piazza Venezia de către agenţii de la Comisariatul Trevi Campo Marzio, potrivit jurnalul.ro. Carabinieri le-au confiscat acestora patru cărţi de credit furate, cu benzile magnetice contrafăcute”, potrivit CanCan.

Revenind la incidentul din martie, deşi viaţa i-a fost pusă în pericol, “fratele” lui Puya ar fi refuzat să depună plângere şi nici nu i-ar fi ajutat pe anchetatori să strângă dovezile necesare. Totuşi, poliţiştii ar fi descins la adresele tuturor bărbaţilor implicaţi, însă ar fi constatat că toţi sunt fugiţi, inclusiv tânărul Franco.

 

Tudor Sişu, condamnat pentru trafic şi consum de droguri

Cei doi membri ai trupei “La Familia” nu sunt străini de lumea drogurilor. În timp ce Tudor Sişu a fost condamnat pentru trafic şi consum de droguri, Puya şi-a pierdut fratele biologic din cauza lor, aşa cum a declarat pentru presa centrală, în urmă cu câţiva ani. Mai mult, după ce colegul său din formaţie a fost arestat, pentru a doua oară, din cauza substanţelor interzise, Puya a mers prin penitenciare şi le-a vorbit deţinuţilor despre pericolul real al drogurilor. În 2006, acesta a venit la penitenciarul din Brăila, unde a ţinut un discurs pe această temă.

Tudor Sişu a stat după gratii din 2003 până în 2005, după ce a fost condamnat pentru trafic de droguri, potrivit jurnaliştilor de la Ştirile ProTV. Nu a stat prea mult timp în libertate, căci în luna mai 2006, Sişu a fost arestat preventiv, tot din cauza stupefiantelor. Atunci, o prietenă l-a dat pe mâna ofiţerilor de la Antidrog. După 1 an şi cinci luni, mandatul de arestare a fost revocat, iar suspectul eliberat. La circa 3 ani şi jumătate după ce amica “l-a turnat”, a venit şi condamnarea: 4 ani de închisoare cu executare. Alături de membrul trupei “La Familia”, au mai fost condamnaţi alţi 16 suspecţi. În 2013, Sişu a fost eliberat. În mai 2018, presa centrală a scris despre acesta că a ales alt drum în viaţă şi că a lăsat drogurile deoparte. S-a apropiat de Dumnezeu, aşa cum chiar Sişu a declarat în cadrul unui interviu acordat televiziunii Patriarhiei Române, Trinitas TV. Acesta a vorbit despre legătura sa cu Divinitatea, susţinând că anturajul şi drogurile l-au trimis în spatele gratiilor, iar acum s-a reîntors la credinţă şi la calea cea dreaptă, după ce a analizat “la rece” ce se întâmplă cu viaţa lui.

Dacă Sişu a simţit pe pielea lui ce înseamnă influenţa drogurilor, Puya pare că s-a ţinut departe de substanţele interzise. Într-un interviu acordat presei centrale, Dragoş Gărdescu a povestit că fratele său biologic, Alexandru, a murit în Italia, din cauza consumului de droguri. Totodată, el a pornit o campanie de informare cu privire la efectele nocive ale stupefiantelor, imediat după ce colegul său de trupă ajunsese, pentru a doua oară, după gratii pentru trafic de droguri. În octombrie 2006, Puya le-a vorbit despre această temă deţinuţilor penitenciarului din Brăila, întâlnirea fiind facilitată de specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, structura teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog. “El le-a vorbit celor condamnaţi pentru consum şi trafic de droguri despre efectele nocive - asupra fizicului şi mai ales asupra psihicului - ale stupefiantelor, indiferent care sunt acestea - ecstasy, cocaină sau heroină”, se arată într-un articol datat cu 20 octombrie 2006 şi publicat în paginile cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro