Mergi la conţinutul principal

“Foc de artificii”. Poliţiştii, cu ochii pe comercianţii de articole pirotehnice

• până pe 5 ianuarie 2018, oamenii legii vor desfăşura mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniu, sub genericul “Foc de artificii”

 

Poliţia Română continuă anul acesta acţiunea “Foc de artificii”, desfăşurată la nivel naţional pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice iniţiate de persoane fizice şi juridice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brăila, sinsp. Laura Dan, având în vedere faptul că urmează sărbătorile de iarnă, când vor fi organizate o serie de manifestări cultural-artistice şi religioase, „în perioada 21 noiembrie 2017 - 5 ianuarie 2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila desfăşoară o serie de acţiuni pe raza de competenţă, ce vizează respectarea prevederilor legale referitoare la operaţiunile cu articole pirotehnice”.

Astfel, se va urmări siguranţa cetăţeanului prin activităţi de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale în domeniu, respectiv ale Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive şi HG 1102/2014 referitoare la stabilirea condiţiilor pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a articolelor pirotehnice.

“Potrivit art. 37 din Legea 126/1995 republicată şi cu modificările ulterioare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept; comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani; comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”, a precizat sursa citată.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro