Mergi la conţinutul principal

“Fantoma” de la Berteștii de Jos. Localnici speriați de apariții stranii

* un cititor ”Obiectiv - Vocea Brăilei” care a dorit să își păstreze anonimatul ne-a sesizat faptul că în comuna Berteștii de Jos, de câteva zile, oamenii sunt terorizați de cineva sau ceva care până în momentul de față nu a fost identificat * potrivit sesizării, deja se vorbește despre fantome printre localnici * întrebat despre acest caz, primarul Costel Capbun (PNL) ne-a precizat că într-adevăr s-au făcut sesizări pe această temă la 112, dar că până acum situația reclamată nu s-a lămurit

 

Scenarii parcă rupte din filme de groază în comuna brăileană Berteștii de Jos, unde oamenii cred că sunt bântuiți de o fantomă, de câteva zile. Potrivit unei sesizări din partea unui cititor al cotidianului ”Obiectiv - Vocea Brăilei” care a dorit să își păstreze anonimatul, săptămâna trecută în comuna Berteștii de Jos s-au întâmplat câteva lucruri inexplicabile, astfel că oamenii deja vorbesc despre fantome. Potrivit celui care a făcut sesizarea, au fost mai multe situații în care cineva a deschis porțile de la curțile oamenilor, a aruncat cu pietre după unii săteni, ar fi fost zărit în geam, însă nimeni nu a reușit să vadă clar cum arată sau să îl identifice.

”Bună seara, la noi în sat este o fantomă. Vine în fiecare noapte la cetățenii din sat. Nu știm cine este, deschide porțile oamenilor, aruncă cu pietre și nimeni nu reușește să vadă cine este. Ne este frică să nu intre în casele noastre, mai ales că oamenii bătrâni pot face infract. Inițial s-a zis ca a fost prins și că era un amant al unei femei, dar acum iar a reapărut. Pe 24 ianuarie a murit un cuplu tânăr, este anunțul pe internet. Lumea bănuiește ca sunt spiritele lor”, ne-a transmis cititorul.

Plecând de la această sesizare destul de bizară, am luat legătura cu primarul comunei Berteștii de Jos, Costel Florinel Capbun, pentru a vedea dacă situația se confirmă. Acesta a afirmat că, săptămâna trecută, într-adevăr s-au făcut sesizări în acest sens, ba chiar s-a telefonat și la Poliție, însă că până în prezent nu a putut fi identificat niciun făptaș. Întrebat dacă ar putea fi o glumă proastă, primarul s-a ferit să facă vreo afirmație, însă nu s-a poziționat nici în tabăra celor care cred cu tărie că satul este bântuit.

 

Primarul nu crede, totuși, că ar fi vorba despre fantome

Capbun ne-a povestit că sesizarea a pornit de la două fete tinere din comună, care s-au plâns că ar fi fost hărțuite de un individ pe care nu îl cunosc și căruia nu i-au văzut fața. Cu toate acestea, primarul a explicat că a vizionat alături de șeful de post filmările de pe camerele de supraveghere din zona locuinței acestora și că nu se vede nimeni care să fi trecut înspre zona caselor în perioada când s-ar fi petrecut lucrurile ciudate în comună. Capbun a mai spus că pentru a ajunge în zona unde ar fi avut loc posibilele evenimente ce nu au putut fi explicate încă, nu există altă posibilitate decât aceea de a trece prin perimetrul supravegheat cu camere. Mai mult, că odată intrat acolo, cel în cauză nu ar mai fi avut vreo posibilitate de a fugi, poate doar înot, prin râul Călmățui, ceea ce pare extrem de greu de crezut.

Știu că a venit la mine șeful de post și ne-am uitat pe camerele de supraveghere din comună. Am vrut să verificăm zona unde niște fete de aici au spus că au văzut pe cineva care a venit și le-a bătut în geam. Au spus că le dă telefoane și nu știu ce. Nu s-a văzut nimic. Și nu știu cine poate să confirme. Nu știm care este adevărul. Unii spun că a aruncat cu pietre. Dar sunt numai declarațiile lor. Au stat ei acolo într-o seară, vecini și spun că au văzut pe cineva. Dar alții nu au văzut nimic. Unii spun că au văzut pe unul că fugea, dar nu poți să ai încredere. Au sunat la 112, au anunțat, dar nu știu ce e acolo. Nu se vede nimic pe cameră. Și efectiv nu are pe unde să ajungă cineva acolo decât trecând prin fața camerelor. Zona este în Berteștii de Jos într-o parte de case, unde nu poate să treacă altfel, pentru că este Călmățuiul. Și vă dați seama că nu putea acum să treacă Călmățuiul. Deci ca să ajungă în zona aia trebuie neapărat să treacă pe lângă Primărie și prin fața camerelor de luat vederi. Altfel nu are pe unde fără să îl vadă cineva. Și dacă ar ajunge în locul unde spun ei că ar fi fost, nu ar avea pe unde să fugă, să se ascundă. Repet, doar să treacă înot”, a declarat Capbun.

Primarul ne-a mai precizat că în ultimele zile lucrurile s-ar fi liniștit în legătură cu acest subiect.

”Nu pot să știu ce este acolo și nu pot să mă pronunț. Dar pe camere nu se vede nimic. Ne-am uitat cu șeful de post, ne-am uitat și cu una dintre fetele acestea care spun că l-ar fi văzut, că ar fi aruncat. Ele așa spun, că ar fi fost un individ care le-a sunat, că a aruncat cu pietre, a încercat să împingă ușa, nu a putut. Nu știu ce e acolo. Pe de altă parte, am declarația de la un vecin care spune că nu e nimic și că e altceva, dar nu pot să fac vreun fel de afirmații. Una dintre ele spune că s-a trezit cu un pietroi la ușă atunci când a venit acasă și că nu era pietroiul acolo când a plecat. Alta spune că i-ar fi bătut în geam și că l-ar fi văzut pe telefon, pentru că stătea pe telefon, dar că nu i-a văzut fața. Este declarația lor. Una dintre ele doarme la cealaltă, chipurile, de frică. Sunt vecini acolo. Una spune că s-a întâmplat la 23:00, alta că la 1 noaptea. Poate să fie cineva. Vă dați seama că sunt fete tinere. Nu pot eu să spun ce e acolo”, a mai spus primarul.

Întrebat ce părere are despre teoria localnicilor cu fantomele, acesta a exclus total varianta, punctând că mai degrabă cei care au inventat aceste povești își doresc să apară în ziare sau la televizor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro