Mergi la conţinutul principal

“Falsa servitoare” și “Bădăranii”, spectacolele pe care le poți vedea la Teatru în minivacanța de 1 Decembrie

* biletele se găsesc la agenția teatrală și pe site-ul www.blt.ro

 

 

 

Pentru cei care vor petrece acasă minivacanța de 1 Decembrie, Teatrul “Maria Filotti” Brăila le-a pregătit trei spectacole de gală, iar la unul dintre acestea biletele deja s-au epuizat. Este vorba despre “Gaițele” de Al. Kirițescu, regia Radu Nichifor, programat chiar de Ziua Națională a României, spectacol ce se va juca cu casa închisă. Cum weekendul este însă prelungit, brăilenii sunt așteptați și sâmbătă și duminică la teatru, unde pot vedea următoarele producții:

- “Falsa servitoare” de Marivaux, regia Alexandru Mâzgăreanu - 2 decembrie, ora 18.00, Sala Mare.

În piesă scrisă de Marivaux în 1724, care este și astăzi de o realitate arzătoare, toată acțiunea se învârte în jurul răzbunării unei femei care vrea să dea o lecție celui care o înșeală, dar și tuturor femeilor care se lasă înșelate. Totul într-un joc tulbure al disimulării condiției sociale, al confruntării ideilor și al orgoliilor. Banii, puterea și războiul sexelor sunt subiecte de o tulburătoare modernitate și actualitate psihologică, iar personajele secolului XVIII devin contemporanii noștri. Publicul devine prin implicare emoțională și activă un permanent partener al actorilor, iar povestea nu te lasă deloc indiferent, ci te prinde și te responsabilizează.

Distribuție: Blanca Doba (Cavalerul, Corina Borș (Contesa), Ciprian Chiricheș (Lelio), Emilian Oprea (Travelin), Adrian ștefan/Adelin Ilie (Arlequin), Adelin Ilie/Adrian ștefan (Frontin). Scenografia - Andreea Săndulescu.

- “Bădăranii” de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău - 3 decembrie, ora 18.00, Sala Mare.

O comedie clasică în trei acte, o poveste în care trei bărbați își chinuiesc nevestele cu ”toanele” lor și fac pe supărații doar ca să arate ei cine-s stăpânii în casă. Asistăm la un tablou al secolului XVIII dominat de un aer permanent de sărbătoare și veselie. Prin natura situației, spectacolul ne surprinde cu o adevărată temă socială a celor trei cupluri burgheze, personaje însuflețite de spiritul comic, pur italienesc. Întreaga acțiune este supusă unui joc al măștilor, atât în sens propriu, cât și figurat. În final, contrar așteptărilor, femeile întorc roata destinului și îi pun la punct pe bădăranii deveniți mielușei.

Distribuție: Marcel Turcoianu (Lunardo), Cătălina Nedelea (Margarita), Ramona Gîngă (Lucietta), Zane Jarcu (Simon), Monica Ivașcu (Marina), Corina Borș (Donafelice), Dan Moldoveanu/Gigi Antonescu (Canciano), Valentin Terente (Maurizio), Adrian ștefan (Filippetto), Silviu Debu (Contele Riccardo). Alte roluri: Ioana Dragu, Ionel Spălatu. Regia artistică, adaptare și ilustrație muzicală - Petru Vutcărău, scenografia - Vladimir Turturica si Elena Gheorghe, traducerea - Sică Alexandrescu, coregrafia - Gelu și Dana Baciu.

De când a început noua stagiune biletele la spectacolele Teatrului “Maria Filotti” se vând ca pâinea caldă, așadar grăbiți-vă să prindeți loc. Biletele se pot cumpăra de la agenția teatrală și de pe site-ul www.blt.ro.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro