Mergi la conţinutul principal

“Eu rămân”, “Steaua fără nume” și “Rapsodie în doi”, spectacolele din acest weekend de la Teatrul “Maria Filotti”

* spectacolul “Eu rămân” este programat vineri, iar “Steaua fără nume” se va juca sâmbătă * duminică sunteți invitați să vedeți “Rapsodie în doi”, iar doi actori din distribuția spectacolului, Corina Borș și Silviu Debu, ne-au oferit detalii din culisele piesei de teatru

 

Un nou weekend cu spectacole de succes la Teatrul “Maria Filotti”! Vineri, 11 iunie, de la 18.00, la Sala “Bujor Macrin”, sunteți invitați la one woman show-ul “Eu rămân”, cu Blanca Doba, regia Luana Hagiu, text și scenariu Blanca Doba și Luana Hagiu. Cu această interpretare, Blanca a câștigat “Premiul pentru cea mai bună actriță” la Gala HOP, Gala Tânărului Actor și Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF”.

Sâmbătă, 12 iunie, la Sala Mare, de la ora 18.00, se joacă spectacolul “Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, regia Cristian Ban, scenografia Cristina Milea, light design Bogdan Gheorghiu. Din distribuție fac parte Narcisa Novac, Nicholas Cațianis Jr., Dan Moldoveanu, Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Adrian Ștefan, Blanca Doba, Elena Andron, Ciprian Chiricheș. “Steaua fără nume” este o comedie romantică de o frumusețe rară, despre lumi posibile sau imposibile, o întâlnire cu fascinantele personaje ale lui Sebastian, cu teatrul său plin de sensibilitate, de mister, de umor.

 

“Rapsodie în doi”, duminică, la Sala Mare

Duminică, 13 iunie, de la ora 18.00, iubitorii de teatru sunt așteptați la spectacolul coupe din dramaturgia lui Teodor Mazilu, “Rapsodie în doi”, creație colectivă a trupei de actori, coordonator regie Lucian Sabados. Redactorii “Obiectiv” au stat de vorbă cu doi dintre actorii distribuției, Corina Borș și Silviu Debu, care ne-au oferit câteva detalii din culisele piesei de teatru.

 

- Pentru început, am dori să ne spuneți ce anume vă place cel mai mult la meseria de actriță/actor?

- Corina Borș: Îmi plac provocările. Simt că fiecare personaj cu care fac cunoștință sunt sau vreau să fiu provocată. Provocată psihic, fizic, emoțional, să mă descopăr, să mă joc, să îmi testez limitele sau să mi le depășesc, să fiu în dificultate și să găsesc soluții, să analizez, să cunosc și să trăiesc bucuria pe care mi-o poate oferi acel personaj.

- Silviu Debu: Faptul că în fiecare zi ai ceva nou de făcut. Fie că vorbim despre repetiții sau despre spectacole, ca actor, în mod paradoxal poate, nu faci niciodată același lucru de două ori, iar astfel nu există pericolul ca această meserie să se transforme vreodată într-o rutină.

 

- Duminica aceasta se va juca din nou spectacolul ”Rapsodie în doi”. Pentru cei care încă nu l-au văzut, spuneți-ne de ce nu ar trebui să-l rateze.

- Corina Borș: Spectacolul are ingredientele unei comedii bune, cu doze de cinism și ironie. Are în centrul atenției relația de cuplu cu diverse probleme cauzate de diferitele tipuri de personalitate, cum se raportează la situațiile de viață aceste personaje, cum își hrănesc propriul ego și ce conflicte apar între ele, îmbinate într-o notă comică.

- Silviu Debu: Publicul nu ar trebui să rateze acest spectacol deoarece este o comedie savuroasă cu replici pline de haz caracteristice dramaturgiei lui Teodor Mazilu și are o temă care va rămâne oricând de una de actualitate - vorbește spectatorilor despre faptul că “iubirea e un lucru mare”.

 

- Povestiți-ne despre personajul pe care îl interpretați în spectacolul “Rapsodie în doi”. Care au fost cele mai mari provocări în construirea lui?

- Corina Borș: Personajul e haios. “Ortansa” reprezintă complexitatea femeii și infamia ei adaptate nevoilor sociale. Este personajul care întruchipează superficialitatea, femeia burgheză căreia îi place să fie prezentă în “lumea bună” și are impresia că este suficient să fii frumoasă pentru a fi demnă de iubirea și respectul soțului ei care o întreține. Mi-a plăcut să construiesc această superficialitate a personajului de care vorbeam și mai sus, dându-i note comice, alcătuind un personaj savuros, sper.

- Silviu Debu: Personajul pe care îl interpretez este Emilian, un funcționar cinic și incoruptibil care lucrează la controlul financiar. Munca la acest rol a reprezentat într-adevăr o provocare pentru mine. A fost pentru prima dată când am avut de interpretat un personaj din dramaturgia lui Teodor Mazilu, care are anumite particularități și impune actorilor să joace într-un mod specific, dar sper că am reușit să creez un personaj credibil.

 

- În final, cu ce gânduri sau impresii credeți că vor rămâne spectatorii după ce se va trage cortina?

- Corina Borș: Spectatorii se pot regăsi în anumite situații comice din spectacol sau dacă nu, cel puțin vor rămâne binedispuși și cu zâmbetul pe buze.

- Silviu Debu: Cred că, după ce se va trage cortina, spectatorii nu vor regreta că au petrecut o seară la teatru. Spectacolul își propune, și sper că reușește, ca prin sinceritatea nonșalantă pe care personajele o etalează să ofere publicului posibilitatea de a face un exercițiu eliberator prin râs. Așa că vă așteptăm la teatru!

Din distribuția spectacolului “Rapsodie în doi” mai fac parte actorii Liviu Pintileasa, Ramona Gîngă, Emilian Oprea, Mihaela Trofimov și Narcisa Novac.

Biletele se pot achiziționa online sau de la Agenția teatrală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro