Mergi la conţinutul principal

“Eu am mare încredere în jucătorii Daciei Unirea, prin ei respir aerul de antrenor”

* a comentat Florentin Petre după victoria la scor, 4-0, obținută de Dacia Unirea în returul cu Bucovina Rădăuți

 

Dacia Unirea a câștigat cu 4-0 returul cu Bucovina Rădăuți și cu scorul general, 4-2, s-a calificat în etapa a doua a barajului de promovare în Liga a II-a. La o zi distanță după victoria care a adus bucuria în sufletele fanilor brăileni, Florentin Petre a făcut un comentariu, la rece, despre returul cu formația din Rădăuți. Iar fosta mare glorie a celor de la Dinamo a spus la început că îi era dor de un meci cu o asemenea presiune și în calitate de antrenor.

“Acestea sunt meciurile adevărate, cu presiune, cu o mare tensiune. Ca jucător, la Dinamo, am trecut prin multe astfel de situații și îmi era dor de un astfel de meci și ca antrenor. Iar lucrurile tratate în mod serios nu au cum să nu se încheie așa cum îți dorești”, a spus Florentin Petre.

Antrenorul principal a vorbit apoi despre momentul în care a schimbat fața echipei. La pauză, Florentin Petre a reușit să-i capaciteze pe jucători și să le insufle mentalitatea de învingători: “Nu le-am spus nimic deosebit la pauză, ci i-am rugat să fie calmi, să nu intre cu disperare în teren, să respecte ceea ce am făcut la antrenamente.

Le-am spus că am scârțâit în prima repriză și că acum trebuie să arătăm altfel. La un astfel de meci nu mai poate interveni decisiv antrenorul, jucătorii sunt cei care fac diferența. După felul în care s-au mobilizat în repriza secundă nu aveam cum să nu câștigăm. Am avut o altă atitudine în joc, au apărut ocaziile, au venit golurile. Eu am mare încredere în jucătorii Daciei Unirea, prin ei respir aerul de antrenor. Dacă le explici simplu, ei percutează mai repede. De altfel, s-a văzut acest lucru în teren în repriza a doua”.

Antenorul a vorbit și despre “dubla” cu Oțelul Galați.

“La acest moment suntem în grafic. Mai avem două finale. Oțelul este o echipă bună, cu jucători cu experiență, mult mai buni decât toți ceilalți de la formațiile pe care le-am întâlnit până acum. Există și o rivalitate sportivă între cele două cluburi de fotbal. Noi ne dorim să avem aceeași atitudine ca în partida cu Bucovina. Noi ne respectăm adversarul dar până la limita pe care ne-o dă fotbalul. Mergem să ne jucăm șansele. Mă bucur că lângă noi este omul de afaceri Florin Cârligea, președintele CJ, Francisk Chiriac, cărora le mulțumim pentru sprijinul acordat. Salutăm prezența la Însurăței, la meciul cu Bucovina, a vicepreședinților CJ, Ionel Epureanu și Ciprian Dobre. Avem semnale că oficialitățile locale sunt interesate de fenomenul fotbal la Brăila”, a mai comentat Florentin Petre.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro