Mergi la conţinutul principal

“Desant” al Seroplant la Romarta Nouă

• transformată într-o adevărată jungă de-a lungul timpului, zona avea nevoie de o intervenţie urgentă • Seroplant a scos utilajele din dotare şi a trecut la ecologizarea ei

 

În urma unui semnal al cotidianului nostru privind jungla de nepătruns care s-a format în ani de zile în zona Romarta Nouă – ANAF, în weekend, Seroplant a trecut cu efective sporite şi utilaje la ecologizarea perimetrului.

Zona slab iluminată (becuri arse sau obturate de pomi), plină de gunoaie şi brazi uscaţi şi tot mai mulţi maidanezi care îi îngrozesc pe toţi cei care trec pe acolo, fie zi sau noapte, sunt doar o parte dintre problemele asupra cărora am atras atenţia. Mai mult, vegetaţia amazoniană, crescută sălbatic sau neîngrijită sistematic, era ca un magnet pentru găştile de gălăgioşi care, întărâtaţi de băutură, înjurau şi ţipau ca la uşa cortului. De reţinut şi faptul că acest exces de vegetaţie a condus şi la crearea unui mediu propice înmulţirii roiurilor de ţânţari.

Aşadar, la Romarta Nouă-ANAF era necesară intervenţia Seroplant care a schimbat radical felul în care arată acum zona. Dovadă că, sâmbătă, pe căldura de foc, dar şi luni, a fost scos la lumină amintitul perimetru, precum şi la hexagoane. În urma curăţării, s-au strâns maşini întregi de gunoaie, vegetaţie uscată şi crengi tocate.

Primul pas a fost făcut, însă mai e mult până departe. Iar asta pentru că mai trebuie rezolvate o serie de probleme, şi anume: trebuie refăcut pavimentul, scările şi dotările de pe care s-au smuls, furat şi spart zeci de metri pătraţi de marmură (inclusiv din cauza rollerilor şi a celor cu skateboarduri şi biciclete); ridicarea haitelor de maidanezi de pe acest domeniu public; ştergerea de către firma deţinătoare a înscrisurilor şi obscenităţilor făcute pe geamurile şi pereţii spaţiilor comerciale închise de ani zile şi cu mizerie în interior; scoaterea la lumină a zonei dintre scenă/faleză şi ANAF care a fost lăsată într-o beznă totală pe scări, ajunsă o altă junglă plină de mizerie, cu arbori uscaţi, ambalaje, locuri de dormit pentru boschetari etc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro