Mergi la conţinutul principal

“Dăruim cu bucurie” - acţiune filantropică în Insula Mare a Brăilei

•  voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale le-au oferit ajutoare copiilor şi familiilor nevoiaşe din satele Băndoiu, Plopi (Raţa), Măgureni şi Măraşu

 

Pe 10 octombrie, voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale s-au aflat în Insula Mare a Brăilei, în cadrul unei campanii de sprijinire a copiilor şi familiilor  nevoiaşe din satele Băndoiu, Plopi (Raţa), Măgureni şi Măraşu, intitulată „Dăruim cu bucurie”. Activitatea filantropică a constat în distribuirea de produse alimentare neperisabile, produse de uz casnic, articole de îmbrăcăminte, saltele, pături, rechizite, ghiozdane, jucării şi două tone de brichete de rumeguş pentru încălzirea locuinţelor, prin mobilizarea exemplară a 20 de voluntari de la Paraclisul Catedralei Naţionale.

De la primele ore ale dimineţii, trei camioane pline cu ajutoare au traversat Dunărea pe la Brăila pentru a ajunge la cele patru comunităţi din insulă. Prima oprire a fost în localitatea Măraşu, la o familie cu 8 copii. Bucuria voluntarilor a fost mare la întâlnirea acestor frumoşi copii veniţi de la şcoală pentru a primi darurile aduse cu drag la ei acasă.

În continuare, la biserica parohială ajutoarele au fost descărcate, sortate şi pregătite pentru a fi oferite celorlalte familii nevoiaşe din cele patru localităţi.

În satul Plopi (Raţa), cea mai îndepărtată localitate a insulei, ajutoarele au ajuns la biserica parohială, acolo unde 40 de copii, împreună cu părinţii lor aşteptau nerăbdători darurile. În biserica acestei mici comunităţi, tinerii voluntari au oferit celor prezenţi darurile ordonate pe categorii de vârstă. Beneficiarii campaniei au primit cu mare bucurie darurile oferite, mulţumind voluntarilor bucureşteni pentru implicarea şi efortul depus în sprijinirea semenilor lor.

La final, părintele Nicolae Tiberiu Năstase de la Parohia Măraşu, protopopiatul Însurăţei, a adresat mulţumiri Părintelui Patriarh Daniel, Înaltpreasfinţitului   Părinte Casian şi voluntarilor implicaţi în acţiunea desfăşurată în cele patru comunităţi parohiale.

Astfel de activităţi derulate de către voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale vor continua în Arhiepiscopia Dunării de Jos şi în alte sate izolate şi cu populaţie nevoiaşă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro