Mergi la conţinutul principal

“Cupa Educației Rutiere” - la fotbal de sală, organizată de Penitenciarul Brăila. Au participat deținuți condamnați pentru infracțiuni rutiere

* la provocarea echipei de fotbal a Penitenciarului Brăila au răspuns afirmativ echipele de fotbal ale Liceului Teoretic “D.P. Perpessicius” și Colegiului Național “G.M. Murgoci” * locul I a fost ocupat de echipa Penitenciarului Brăila

 

 

 

 

“Cupa Educației Rutiere”, la fotbal în sală. Echipa Penitenciarului Brăila, formată din deținuți care au fost condamnați în mare parte pentru încălcarea codului rutier, s-au întrecut la fotbal cu echipele de adolescenți de la două licee.

Potrivit datelor transmise în comunicatul de la Penitenciarul Brăila, în data de 29 martie, s-a desfășurat în Sala Sporturilor Brăila “Cupa Educației Rutiere” - la fotbal de sală, organizată de Penitenciarul Brăila în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Brăila - Serviciul Rutier, Inspectoratul Școlar Județean Brăila și Clubul Sportiv Municipal Brăila. La provocarea echipei de fotbal a Penitenciarului Brăila au răspuns afirmativ echipele de fotbal ale Liceului Teoretic “D.P. Perpessicius” și Colegiului Național “G.M. Murgoci”. Locul I a fost ocupat de echipa Penitenciarului Brăila. “De ce «Cupa Educației Rutiere»… echipa Penitenciarului Brăila a fost formată din deținuți care au fost condamnați în mare parte pentru încălcare codului rutier ( conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe etc.), iar echipele celor două licee au fost formate din adolescenți aflați la vârsta tentațiilor, obiectivul acestei activități fiind creșterea gradului de siguranță rutieră prin informarea și responsabilizarea adolescenților, indiferent de categoria de participanți la trafic din care fac parte. Zilnic, posturile de radio și televiziune difuzează știri privind accidente de circulație, uneori într-o manieră simplă, sumară, alteori în breaking news-uri răsunătoare, încercând să tragă un semnal de alarmă asupra acestui fenomen aducător de suferință. Astfel, ne punem, în mod firesc, întrebări legate de cauzele accidentelor și modalitățile în care acestea puteau fi prevenite sau, în caz contrar, cum ar fi putut fi diminuate consecințele, pentru că nu-i puțin lucru să salvezi o viață, ori să scapi cu răni ușoare în locul unei vătămări grave”, a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila, cms. șef Simona Kober.

În deschiderea activități, reprezentantul IPJ Brăila – Serviciul Rutier Brăila – agent șef adjunct Sorin Băcanu a prezentat principalele reguli de circulație ca pieton, călator în mijloacele de transport în comun și mașini mici, traversarea regulamentară, numai pe la trecerile de pietoni, asigurarea în calitate de pieton la traversare, inclusiv la semafor atunci când acesta are dreptul să treacă, locul pe care fiecare trebuie să îl ocupe în miljoacele de transport, importanța folosirii centurii de siguranță. S-a pus accent, nu în ultimul rând, pe tentațiile specifice vârstei și anume conducerea unui autovehicul și respectarea tuturor normelor legale incidente regimului rutier.

Potrivit sursei citate, echipa Penitenciarului Brăila, formata din 12 deținuți, a demonstrat pe teren multă voință și dăruire, reușind să se claseze pe locul I, acest lucru fiind posibil datorită implicării și dedicării față de această disciplină a monitorului sportiv din cadrul Penitenciarului Brăila - Alin Pănuță, care crede că : “Astfel de activități informative-educative, care includ și sportul, sunt binevenite pentru elevii de liceu, aflați în pragul vârstei de 18 ani, când apare tentația permisului de conducere, iar sprijinul acordat de Serviciul Rutier Brăila și propriul exemplu din partea deținuților care au comis fapte pe codul rutier sunt menite să prevină evenimentele negative din trafic.

Mesajele transmise de către persoanele private de libertate au fost foarte puternice, iar mulți dintre tineri au mărturisit că de acum înainte vor fi mult mai atenți la modul în care își aleg anturajul, dar și la ceea ce fac cu viața lor.

După cum se mai arată în comunicatul transmis de la Penitenciarul Brăila, agent șef de poliție penitenciară Alin Pănuță, monitor sportiv în cadrul Serviciului de Educație al Penitenciarului Brăila, a dorit prin diversificarea activităților derulate în detenție promovarea adevăratelor valori sociale și dezvoltarea unor calități umane precum: dorința de cunoaștere și perfecționare, munca, studiul, perseverența, corectitudinea și pasiunea.

Toate echipele de fotbal participante au dovedit pe teren spirit de echipă și fairplay, multă implicare și responsabilitate, conștientizând fiecare valențele educative ale sportului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro