Mergi la conţinutul principal

“CASA MARE BRĂILA”. Eveniment la Bibliotecă dedicat iubitorilor de tradiții

* evenimentul are loc sâmbătă, 24 septembrie, iar pe parcursul zilei vor avea loc mai multe activități, printre care concerte, expoziții, ateliere, întâlniri și discuții cu meșterii populari

 

Sâmbătă, 24 septembrie, Biblioteca Județeană “Panait Istrati” la evenimentul “CASA MARE BRĂILA”, dedicat iubitorilor de tradiții. Alături de invitații sosiți din țară, brăilenii pot participa începând cu ora 12.00 la lansarea albumului „IA românească – veșmânt, strai, podoabă”, autor dr. Ion Cherciu, etnograf. Lansarea va fi prezentată de Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene și Paul Buța, meșter popular.

Programul zilei continuă cu o expoziție de cămăși românești și un spectacol artistic susținut de Ansamblul Folcloric “Țara Vrancei”, condus de Maria Murgoci.

La ora 16.30 brăilenii sunt așteptați la Secția de Etnografie a Muzeului Brăilei la „șezătoarea dunăreană”, unde se vor desfășura ateliere, întâlniri, discuții cu meșterii populari și se pot vizita colecțiile etnografice ale muzeului. Ansamblul Folcloric “Măxineanca” și Grupul vocal folcloric “Chiralina” vor oferi publicului un spectacol de cântece și dansuri tradiționale.

Evenimentul “CASA MARE BRĂILA” este organizat de “Poveștile IEI” și “Altițe de Galați” cu sprijinul Bibliotecii Județene “Panait Istrati”, Muzeului Brăilei “Carol I” și Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro