Mergi la conţinutul principal

“Cancerul – Inamicul public nr.1”

* expoziţia documentară organizată de Biblioteca Judeţeană cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Cancerului este deschisă până pe data de 21 februarie

 

 

Din data de 4 februarie, care marchează Ziua Internaţională a Luptei Împotriva Cancerului, şi până pe 21 februarie a.c., la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila este deschisă expoziţia documentară intitulată “Cancerul – Inamicul public nr.1”, expoziţie ce reuneşte cărţi de specialitate dar şi de medicină naturistă, dietetică, psihologie. Adoptată în 2000, Ziua Mondială a Cancerului a devenit o mişcare pozitivă pentru întreaga lume, cu scopul de a ne uni sub o singură voce, pentru a face faţă uneia dintre cele mai mari provocări ale noastre din istorie. În fiecare an, sute de activităţi şi evenimente au loc în întreaga lume, adunând comunităţi, organizaţii şi persoane din şcoli, afaceri, spitale, pieţe, parcuri, săli comunitare, lăcaşuri de cult - pe străzi şi online - acţionând ca un memento puternic că toţi avem un rol de jucat în reducerea impactului global al cancerului.

Sloganul de anul acesta “I am and I will” este un apel la acţiune, este despre tine şi despre angajamentul tău de a acţiona, în condiţiile în care, anual, mor din cauza cancerului 9,6 milioane de oameni, cancerul fiind a doua cauză a mortalităţii la nivel mondial. Cel puţin o treime din cazurile comune de cancer pot fi prevenite, iar 3,7 milioane de vieţi ar putea fi salvate în fiecare an prin prevenţie, detectarea bolii în fază incipientă şi tratament.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro