Mergi la conţinutul principal

“Căminosu”, furt după furt, unu-n ţară, altu-n afară

• procurorii l-au trimis în judecată pe un bărbat de 40 de ani, din municipiu, după ce au stabilit că acesta a comis două furturi în Brăila, unul în 2016, altul în 2017 • pe timpul cercetărilor, brăileanul şi-a încercat “norocul” în Germania şi în Franţa, însă a avut parte numai de ghinion, căci a fost prins şi arestat pentru furt • din Germania a fost extrădat către autorităţile române şi încarcerat la Penitenciarul Brăila • acum, brăileanul aşteaptă să afle ce pedeapsă vor stabili judecătorii pentru cele două fapte comise pe raza municipiului

 

Un brăilean de 40 de ani are în “palmares” mai multe furturi, comise atât în municipiu, cât şi în străinătate, în ţări precum Franţa şi Germania. Silviu Tănase, încarcerat în prezent la Penitenciarul Brăila, a fost trimis în judecată, recent, pentru două infracţiuni de furt petrecute pe raza oraşului nostru. Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi dat două “lovituri”, una în aprilie 2016, când ar fi furat bani dintr-o farmacie, iar cea de-a doua în februarie 2017, când ar fi sustras un telefon al unei vânzătoare din Piaţa Halelor. Să nu credeţi că, între timp, Silviu Tănase şi-a aşteptat, liniştit, condamnarea. Nu, el a plecat în Germania, apoi în Franţa, încercând să facă ceea ce făcuse şi în ţară, numai că acolo a fost arestat mai repede decât ai zice “furt”. Acum, Tănase a fost trimis în judecată pentru cele două furturi din municipiu, de care-l acuză procurorii brăileni.

Concret, pe 8 aprilie 2016, poliţiştii au fost alertaţi că persoane necunoscute au sustras suma de 1.381 lei din tejgheaua de vânzare a unei farmacii din oraş, de pe Calea Galaţi. Una dintre cele două farmaciste plecase într-o altă încăpere pentru a aduce nişte medicamente, iar cealaltă a ieşit să vorbească la telefon. Hoţul a fost pe fază şi a acţionat. A luat toţi banii proveniţi din vânzările pe ziua respectivă şi, când să iasă, a fost văzut de angajata care se întorcea cu medicamentele din încăperea alăturată. Tot ea a fost cea care a alertat-o şi pe colega ei despre individul care a ieşit în fugă din farmacie şi a sunat la poliţie. Cele două angajate l-au recunoscut pe făptaş, mai ales că în farmacie existau şi camere video ce au surprins întreaga scenă ce nu a durat mai mult de 10 secunde. Bazându-se pe probele strânse la dosar, anchetatorii susţin că individul care a sustras suma de 1.381 lei este Silviu Tănase.

La scurt timp după această faptă, brăileanul de 40 de ani a plecat în Franţa, aşa cum chiar el le-ar fi povestit procurorilor, recent. Făcând cercetări, oamenii legii au aflat că la nici două luni după ce a părăsit ţara, Tănase a fost arestat în Franţa, pentru furt.

Gratiile nu l-au speriat, însă. Întors în ţară, Silviu Tănase este acuzat de procurori că ar fi sustras un telefon mobil al unei vânzătoare din Piaţa Halelor. Pe 7 februarie 2017, angajata unei societăţi comerciale anunţă poliţia că cineva a lăsat-o fără mobil, într-un moment de neatenţie. Aceasta îşi lăsase bunul în spatele unei vitrine frigorifice, unde ţinea şi banii. La un moment dat, şi-a rugat o colegă, care lucra cu spatele la vitrina cu pricina, să supravegheze zona, pentru că ea are puţină treabă în piaţă. A ieşit din magazin, iar după 10 minute s-a întors şi a constatat că-i lipseşte telefonul. Colega sa i-a spus că nu a văzut ce s-a întâmplat cu mobilul, deoarece a avut clienţi şi a trebuit să-i servească.

Stând şi analizând ce s-a întâmplat înainte de a părăsi magazinul, angajata şi-a adus aminte că un bărbat dădea târcoale vitrinelor, fără a vrea să cumpere ceva anume. Acesta a fost un detaliu “de aur” pentru poliţişti, căci, după descrierea femeii, oamenii legii l-au identificat repede pe Silviu Tănase. Ba chiar acesta a recunoscut că a furat telefonul, deoarece voia să-şi cumpere ceva de mâncare. A mai recunoscut că frecventează Piaţa Halelor, zonă în care este cunoscut după porecla “Căminosu”. La scurt timp după ce l-a sustras, l-a vândut unui prieten, pentru suma de 160 lei. Acesta din urmă l-a amanetat, obţinând în schimb 250 lei.

Nu a trecut mult timp până când Tănase a decis să treacă, din nou, graniţele ţării. De data aceasta, a ales Germania. Numai că nici aici nu şi-a putut continua activitatea infracţională pentru mult timp, căci organele abilitate l-au trimis în spatele gratiilor, fiind extrădat către autorităţile române în ianuarie 2018.

Totodată, “Căminosu” a mai fost audiat, încă o dată, ocazie cu care nu a recunoscut nicio faptă, încercând chiar să mintă procurorii că el se afla în străinătate când a avut loc furtul din farmacie. Numai că anchetatorii au demontat această afirmaţie, cu probe. Aşa au reunit cele două dosare penale pentru furt într-unul singur, iar acum, dosarul a ajuns la Judecătoria Brăila pentru soluţionare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro