Mergi la conţinutul principal

“Braicar” a scăpat fără contestaţie la licitaţia pentru noile autobuze

• până luni, 3 iulie, nu s-a înregistrat la instanţă vreo contestaţie la procedura de achiziţie pentru lotul de 20 de autobuze noi  • aşa că autoritatea contractantă poate încheia procedura, cu singura firmă ofertantă, “Anadolu Automobil Rom”, ceea ce înseamnă că luna aceasta ar urma să ajungă la Brăila primul lot de autobuze

 

Operatorul local de transport în comun de persoane, SC “Braicar” SA, poate merge mai departe cu procedura de achiziţie a lotului de 20 de autobuze noi de mică şi medie capacitate. După cum ne-a declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan, care are în competenţe şi serviciul de transport, până ieri nu fusese comunicată nicio contestaţie la instanţă în cadrul procedurii amintite. “Din câte ştiu nu s-a depus nimic până ieri, termenul de contestare în instanţă, şi nu avem nicio comunicare în sensul acesta. Deci putem merge mai departe cu întreaga procedură inclusiv cu semnarea contractului”, a explicat sursa citată. 

Pe scurt, în cadrul licitaţiei pentru noile autobuze a fost formulată o contestaţie din partea importatorului în România al mărcii BMC (British Motor Corporation), însă CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor) prima instanţă având competenţă de soluţionare în litigii pe parte de achiziţii publice, a respins acţiunea celor de la “BMC Truck & Bus”, ca nefondată, cu precizarea că decizia CNSC poate fi atacată în instanţă cu plângere în termen de 10 zile de la comunicare. Potrivit administraţiei locale acest termen ar fi expirat luni, 3 iulie.

“Dacă societatea respectivă nu va contesta şi în instanţă - având în vedere că le-a fost respins demersul la CNSC -, vom putea avea totuşi primele autobuze cel târziu la finele lunii iulie, iar un alt lot de 10 maşini să fie aduse în luna august. Ţinta este de a introduce cât mai repede în circulaţie noile autobuze, astfel încât timpul de aşteptare în staţii să se reducă simţitor pentru călători”, ne-a declarat la finalul lunii trecute primarul Marian Dragomir. Aşadar, este de aşteptat ca în perioada aceasta să se facă şi ultimii paşi în licitaţie, astfel încât să poată fi aduse noile autobuze conform calendarului anunţat. “Urmează să continuăm în anii următori cu modernizarea parcului auto având în vedere şi achiziţionarea pe fonduri europene a unor tramvaie noi şi a unor autobuze electrice. Când vor apărea ghidurile pentru finanţare europeană vom aplica cu siguranţă pentru achiziţia de autobuzae electrice la Brăila”, şi-a completat, recent, declaraţia pe acest subiect edilul şef.

De precizat că singura firmă care a şi depus ofertă în cadrul procedurii este “Anadolu Automobil Rom”, importatorul în Romnia al mărcilor Isuzu şi Karsan.

Reamintim că, în cursul lunii mai, “Braicar” a publicat în SEAP anunţul privind lansarea licitaţiei pentru cumpărarea a 20 de autobuze noi. Licitaţia a fost împărţită în două loturi: unul pentru autobuzele de medie capacitate - 16 bucaţi, iar al doilea pentru cele de capacitate mică - 4 bucăţi. Valoarea totală a achiziţiei este de 8,3 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a circa 1,831 milioane de euro. Banii necesari acestei achiziţii au fost asiguraţi de către Consiliul Local Municipal care, în şedinţa din 28 aprilie a.c., a aprobat majorarea capitalului SC „Braicar” cu suma de 8,3 milioane lei. Achiziţia celor 20 de autobuze este mai mult decât bine-venită, dat fiind faptul că la orele de vârf, mijloacele de transport sunt supra-aglomerate, o altă problemă reclamată insistent de călători fiind timpul mare de aşteptare în staţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro