Mergi la conţinutul principal

“Braicar” şi “Administraţia Pieţelor” şi-au primit banii de care aveau nevoie prin majorare de capital

• cu banii alocaţi, “Braicar” va plăti autobuzele cumpărate de la BMC, iar cei de la Pieţe, consultanţa pe partea de proiectare a unor viitoare investiţii în modernizarea a 3 pieţe din municipiu

 

Consilierii municipali au aprobat ieri majorarea cu 3,5 milioane lei a capitalului unor companii din subordine, banii astfel direcţionaţi urmând să meargă spre proiecte de investiţii. Cea mai mare sumă repartizată de la bugetul local cu acest scop revine operatorului public de transport în comun de persoane, adică SC “Braicar” pentru a plăti cele 5 autobuze marca BMC, de medie capacitate (capacitate minimă de transport de 50 persoane, din care 20 pe scaune), cu motorizare EURO 6, dotate cu sistem de aer condiţionat, recent cumpărate la licitaţie. Mai precis este vorba de suma de 3,01 milioane lei.

Adjudecatarul contractului pentru lotul de autobuze este compania BMC (British Motor Corporation), cea de la care, în urmă cu mai mulţi ani, “Braicar” şi-a cumpărat o flotă de autobuze încă aflate în exploatare. Cei de la BMC i-au avut contraofertanţi pe turcii de la “Anadolu Automobil Rom”, de la care în ultimii ani Primăria Brăila a cumpărat peste 30 de autobuze mărcile Isuzu şi Karsan. De precizat că directorul SC “Braicar” a punctat că alte viitoare achiziţii de autobuze ar urma să aibă loc, la viitoarea rectificare de buget, în limita sumelor disponibile.

Revenind la şedinţa CLM de ieri, diferenţa de 0,49 milioane lei cu titlu de majorare de capital pentru care consilierii municipali şi-au dat OK-ul a fost repartizată Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor. Cu aceşti bani, cei de la Pieţe vor avea asigurată astfel finanţarea pentru contractarea serviciilor de proiectare a unor lucrări de modernizare (faza DALI - documentaţie pentru avizarea lucrărilor de intervenţie) propuse de compania publică în cazul mai multor pieţe din oraş. În detaliu, APT Brăila şi-a propus modernizarea sectorului “legume-fructe” şi sectorului “producători” din Piaţa Microhală, Piaţa Halelor şi Piaţa Săracă.

APT urmăreşte, printre altele, închiderea perimetrală a unora dintre spaţiile din pieţe, realizarea unor căi de acces pietonal, modernizarea şi extinderea copertinelor, realizarea de module comerciale, modernizarea sistemului de iluminat, ori montarea unor sisteme de supraveghere şi monitorizare video.  

Cele două proiecte au trecut, fără prea multe discuţii, cu majoritate de voturi, singura abţinere fiind înregistrată în cazul majorării de capital de la “Braicar” din partea consilierului independent Lucian Căprariu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro