Mergi la conţinutul principal

“Brăila - un film de poveste!”. Proiect inedit lansat de “Cinefeel”

• concurs de book-trailere, caravane de film, seminarii şi work-shop-uri şi un festival de film, acestea sunt activităţile pe care coordonatorii proiectului le-au pregătit pentru toamna aceasta

 

Toamna se numără evenimentele culturale! Asociaţia Culturală “Cinefeel” a lansat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul “Brăila - Un film de poveste!”, ce are ca scop îmbunătăţirea vieţii socio-culturale şi încurajarea folosirii pe scară largă a filmului ca instrument educaţional. Concret, vorbim despre o serie de activităţi precum organizarea unui concurs de book-trailere, în care elevii din liceele brăilene să realizeze un mic film legat de o carte scrisă de un scriitor brăilean, realizarea unei caravane de film, în colaborare cu Asociaţia “One World” România, şi organizarea de seminarii şi work-shop-uri practice în domeniul artei cinematografice în liceele din judeţul Brăila, pentru crearea unor cinecluburi.

Proiectul se desfăşoară în perioada august-noiembrie 2019, în municipiul Brăila, oraşele Însurăţei şi Ianca şi comunele Cazasu, Chiscani şi Viziru. Beneficiarii direcţi vor fi 550 de elevi de liceu cu vârstă cuprinsă între 14-19 ani din judeţul Brăila care vor participa efectiv la activităţile din program.

“Ideea acestui proiect a pornit uitându-ne pe strategiile culturale ale judeţului Brăila, pe barometrele locale şi naţionale din ultimii ani. Am observat o necesitatea din a dezvolta şi partea aceasta de educaţie prin prisma artei cinematografice. Judeţul Brăila se confruntă în ultimii ani cu o problemă acută privind posibilităţile comunităţii de a-şi petrece timpul liber. După cum ştiţi, multe dintre evenimentele majore din punct de vedere cultural-artistic au loc în oraşe mari. Brăila are câteva evenimente culturale de nivel naţional şi internaţional dar, din păcate, atrag un număr mic de spectatori pentru că nu avem săli de spectacole foarte mari”, a declarat Gabriel Lâlă, membru în echipa de implentare a proiectului (expert pe partea de servicii-cultural turistice).

De asemenea, în cadrul proiectului va avea loc şi caravana “Brăila film festival”, care va avea ca temă principală “toleranţa”. Festivalul de film se va încheia cu un formidabil concert de jazz susţinut de Lucian Ban (pianist şi compozitor) şi Alex Simu (clarinetist, saxofonist, compozitor şi aranjor).

“Prin aceste activităţi, proiectul aduce un concept inovator pentru societatea şi comunitatea brăileană, care are nevoie de diversificarea activităţilor culturale, atât în spaţii închise, dar mai ales în aer liber. În municipiul Brăila, dar şi pe raza judeţului Brăila, evenimentele de tip caravană cinematografică, spectacole în aer liber, festivaluri de film, nu sunt derulate în mod constant, nu există o cultură şi o educaţie prin arta spectacolului, iar arta cinematografică este un mijloc excelent de a îmbunătăţi situaţia comunităţilor, cu efecte pozitive pe termen scurt, mediu şi lung”, ne-au transmis organizatorii acestui eveniment.

Proiectul “Brăila - un film de poveste” este finanţat de Consiliul Judeţean Brăila prin Programul pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes judeţean pentru anul 2019, domeniul “Cultură”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro