Mergi la conţinutul principal

“Brăila prin veacuri și în zilele noastre” – lansare de carte la Bibliotecă

• cartea este semnată de profesorul Ioan Munteanu, Cetățean de Onoare al orașului Brăila și posesor al multor diplome și distincții

 

Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila vă invită joi, 11 ianuarie 2023, începând cu ora 17.00, la Sala de lectură (etajul 1), la lansarea cărții ”Brăila prin veacuri și în zilele noastre”, semnată de profesorul Ioan Munteanu.

Cartea, apărută la Editura „Proilavia” (Brăila, 2022), conține o trecere în revistă a etapelor istorice, sociale și economice ale urbei, tratate anterior și în alte lucrări ale autorului. Cititorii vor găsi informații despre Brăila ca mare centru piscicol, comerțul de cereale, trecerea prin cele două războaie mondiale, sovietizarea, industrializarea, orașul în zilele noastre, structuri urbane, demografie și alte detalii pe care orice brăilean și-ar dori să le cunoască.

”Evenimentul are o dublă semnificație: lansarea de carte și omagierea profesorului și scriitorului Ioan Munteanu la împlinirea vârstei de 80 de ani. Cetățean de Onoare al orașului Brăila și posesor al multor diplome și distincții, Ioan Munteanu este sărbătorit pentru îndelunga activitate profesională dedicată învățământului și promovării istoriei și culturii locale”, transmite Biblioteca Județeană printr-un comunicat de presă.

Lansarea de carte va fi prezentată de prof. dr. Ștefan Aftodor, prof. dr. Viorel Mortu, prof. Octavian Osanu, prof. Constantin Toader, prof. Vasile Ioan Zbarcea. Moderează: Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro