Mergi la conţinutul principal
Comunicat de presă

“Boloș, un ministru care crește taxele cu zâmbetul pe buze”

• acesta-i titlul moțiunii simple, depuse de Forța Dreptei și USR împotriva ministrului Finanțelor • într-un comunicat de presă, dr. Antoneta Ioniță, liderul FD Brăila explică și motivele

 

“Parlamentarii Forța Dreptei și USR au depus o moțiune simplă împotriva lui Marcel Boloș, care, probabil, va intra în istorie ca fiind cel mai prost ministru al Finanțelor din toate timpurile”, informează dr. Antoneta Ioniță, liderul FD Brăila. Într-un comunicat de presă Ioniță face publice câteva din comentariile parlamentarilor care susțin moțiunea:

“Ce este în capul dumneavoastră făcând o asumare de răspundere, o ordonanță, cu noi și noi măsuri și decizii pentru a tăia toate sursele de venit ale celor din mediu privat?”, a fost întrebarea lansată de Violeta Alexandru, deputat Forța Dreptei.

„Românii nu au votat creșteri de taxe, românii nu au votat să se dea mai mulți bani pentru pensiile speciale. Marcel Boloș a avut de ales între a tăia pensiile speciale și a tăia de la contribuabili și a ales să taie în carne vie de la contribuabili, a fost comentariul făcut de Claudiu Năsui, deputat USR.

Antoneta Ioniță continuă: “Cu zâmbetul pe buze, Marcel Boloș ne minte că toate măsurile luate sunt pentru protejarea populației și a mediului de afaceri. În realitate, din august până în septembrie, deficitul a crescut cu 14 miliarde de lei.  Deciziile sale spun totul despre mandatul său catastrofal în fruntea Ministerului Finanțelor: a triplat taxarea microîntreprinderilor și a dublat sau chiar triplat taxarea activității liber-profesioniștilor și a persoanelor fizice. Astfel, din cele 22 de miliarde care ar trebui să ajungă la stat, 16 miliarde provin din suprataxarea sectorului privat și doar 6 miliarde din potențiale reduceri ale cheltuielilor de la stat. Iar în timp ce crește taxele, zâmbărețul de la Finanțe se preface că nu vede că au crescut prețurile, scăzând puterea de cumpărare a românilor”.

Sursa citată afirmă că Marcel Boloș a mai adăugat pe furiș încă 500 de milioane lei la pensiile speciale, și salariații de lux ai coaliției, cum sunt șeful ASF - care are un salariu lunar de 16.000 de euro și șeful ANCOM, care câștigă lunar 9.000 de euro.

“Pentru că reprezintă un adevărat pericol pentru România, Marcel Boloș, ministrul care crește taxele cu zâmbetul pe buze, trebuie să plece!”, încheie dr. Antoneta Ioniță, liderul Forța Dreptei Brăila.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro