Mergi la conţinutul principal

“Blestemul” jocului în superioritate numerică

• Dacia Unirea a evoluat bine în prima repriză când s-a jucat 11-11 • a fost 1-0 pentru oaspeţi la pauză, după ce echipa brăileană a ratat  marile ocazii de gol ale primei reprize • cu un jucător în plus în partea a doua echipa antrenată de Florentin Petre a făcut doar figuraţie în teren şi a pierdut cu 4-0

 

Dacia Unirea a pierdut cu 4-0 meciul cu Pandurii Tg. Jiu, cu toate că o repriză întreagă a avut un jucător mai mult pe teren. Formaţia brăileană nu poate scăpa de blestemul jocului în superioritate numerică. De câte ori a evoluat cu un om în plus Dacia Unirea a pierdut, iar acest lucru s-a întâmplat şi când antrenor, era Alin Pânzaru. Dealtfel fostul tehnician, care sâmbătă a fost în tribuna Stadionului Municipal împreună cu Sorin Frunză, a remarcat la un moment dat acest lucru.

Curios, în prima repriză s-a jucat de la egal la egal, cu un plus la capitolul ocazii mari pentru formaţia gazdă. La prima fază a partidei Manu i-a pasat lui Bebey dar atacantul a călcat pe minge. Patru minute mai târziu, tot Bebey a scăpat singur cu Cotolan, dar şi-a prelungit prea mult mingea şi portarul oaspeţilor a reţinut-o fără dificultate.

Pandurii Tg. Jiu a obţinut o lovitură liberă în minutul 17, Tudoran a şutat cu efect, dar mingea deviată de zid s-a dus în corner, tot Tudoran a centrat de la colţul terenului şi Brînzan, nemarcat, a deviat mingea, cu capul, la colţul lung, iar oaspeţii aveau avantaj pe tabelă.

Încurajaţi de golul înscris, oaspeţii au avut o scurtă perioadă de dominare însă şuturile lui Pârvulescu (min. 21) şi Raiciu (min. 22) nu i-au dat emoţii lui Avram.

Finalul primei reprize a fost controlat de echipa gazdă, însă Bebey (min. 37) a şutat în bară, iar un minut mai târziu Pleşa a trimis mingea pe lângă poartă. Egalitatea putea surveni în prelungiri când Dacia Unirea a beneficiat de o lovitură liberă, Maxin a şutat cu efect, dar Cotolan a reuşit să scoată mingea din vinclu. Însă tot la această fază echipa vizitatoare a rămas în inferioritate numerică, Vodă fiind eliminat după ce a primit cel de-al doilea cartonaş galben.

Încurajaţi de jocul bun al echipei, dar şi de faptul că favoriţii evoluau în superioritate numerică în următoarele 45 de minute, spectatorii brăileni aşteptau o răsturnare de scor în partea a doua a întâlnirii. Însă Dacia Unirea a ieşit debusolată de la cabine şi le-a permis oaspeţilor să înscrie ori de câte ori au dorit. În minutul 53 Tudoran a fost faultat în careu de Lu Yeufeng, centralul Eduard Ioniţă a arătat punctul cu var şi tot Tudoran şutat în sânga portarului Avram şi a dus scorul la 2-0. A fost 3-0 în mintul 58 după golul marcat de Pîrvulescu şi partida era jucată.

Florentin Petre a trimis forţe proaspete în teren dar tot echipa din Tg. Jiu a controlat jocul. Blejdea a luat la ţintă bara în minutul 82, însă două minute mai târziu, ca la antrenament, Pîrvulescu a marcat pentru 4-0 după o pasă a lui Raiciu.

Dacia Unirea a avut şansa de a marca golul de onoare în minutul 86, dar Cotolan a reuşit să scoată de sub transversală mingea trimisă, cu capul, de Hamza.

Pandurii Tg. Jiu putea marca al cincilea gol, însă Hamza a scos mingea de pe linia porţii la şutul lui Pîrvulescu.

După două rezultate pozitive, egal la Baloteşti în campionat şi calificarea în şaisprezecimile Cupei României, Dacia Unirea a fost umilită cu 4-0 pe teren propriu de Pandurii Tg. Jiu,formaţie care a marcat de trei ori în inferioritate numerică şi rămâne în zona retrogradării.

 

Dacia Unirea: Avram – Niţă, B. Hamza, Moroianu, Manu – Pleşa (min. 62: Ciucureanu), Lu Yeufeng –  Maxin,  L. Gheorghe (min. 57: Le Metayer), Vitan - Bebey (min. 66 S. Crăciun)

Pandurii Tg. Jiu: Cotolan – Brînzan, Ciobanu, Konate, Vasilescu – Raiciu, Cenaj (min. 68: R. Gheorghe), Vodă, D. Pîrvulescu – Nsiah (min. 50: Trancă), Tudoran (min. 75: Blejdea).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro