Mergi la conţinutul principal

“Bătaie” pe posturile de asistenţi scoase la concurs de Spitalul Judeţean

• aproape 150 de candidaţi şi-au depus dosarul ca să ocupe unul dintre cele 26 de locuri vacante sau temporar vacante din cadrul unităţii spitaliceşti • cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la posturile de infirmiere debutante unde sunt 10 candidaţi pe loc • în schimb, la asistenţi radiologie s-au înscris doar 3 persoane pentru cele 5 locuri • managerul Mihail Iugulescu a declarat că în aprilie vor fi scose noi posturi la concurs, toate pe perioadă nedeterminată

 

Concurenţă mare pe posturile de asistenţi medicali şi infirmiere scoase la concurs de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila. Vorbim despre

26 de posturi - 11 de asistenţi medicali generalişti, 4 de asistenţi farmacişti, 6 de infirmiere şi 5 de asistenţi radiologie imagistică medicală - disponibile în cadrul mai multor secţii şi compartimente. În total, pentru cele 26 de posturi şi-au depus dosarele 148 de persoane. După selecţia dosarelor au fost admişi să participe la concursuri 126 de candidaţi şi 16 au fost respinşi.

 

Concurenţă mare la asistenţi medicali generalişti

Din cele 11 posturi de asistenţi medicali generalişti scoase la concurs, 5 au fost pentru asistenţi medicali principali şi 6 pentru asistenţi medicali. Conform listei cu candidaţii admişi să participe la concurs publicată pe site-ul SJU Brăila, 45 de persoane s-au arătat interesate să ocupe un post.  

Astfel, pentru cele 5 posturi de asistenţi medicali principali s-au înscris 12 candidaţi, iar în urma selecţiei dosarelor toţi au fost admişi să participe la concurs. Pentru cele 6 posturi de asistenţi medicali au fost depuse 33 de dosare, 27 fiind admise şi 6 respinse pentru că nu făceau dovada vechimii în muncă.

Condiţii de participare la concursul de asistenţi medicali principali au fost următoarele: diplomă de şcoală sanitară postliceală sau echivalentă, certificat de membru valabil eliberat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), 5 ani vechime ca asistent medical şi adeverinţă de grad principal. În ceea ce priveşte posturile de asistenţi medicali, candidaţii trebuia să îndeplinească următoarele cerinţe: diplomă de şcoală sanitară postliceală sau echivalentă, certificat de membru valabil eliberat de OAMGMAMR şi minim 6 luni vechime în specialitate.

Proba scrisă a concursului se va desfăşura pe 8 februarie, urmând ca pe 13 februarie să aibă loc proba interviului. Rezultatele finale se vor afişa pe 16 februarie.

 

Asistenţi farmacie - 33 de candidaţi pentru 4 locuri

Concurenţă vor avea şi persoanele care şi-au depus dosarul pentru unul din cele patru posturi pe perioadă nedeterminată de asistenţi medicali farmacie. Asta pentru că din cele 40 de dosare depuse, 33 au fost admise, 6 au fost respinse pentru că nu făceau dovada vechimii şi unul din lipsa avizului de liberă practică.  Aşadar, aici se vor “bate” 8 candidaţi pe loc.

Criteriile de participare au fost următoarele: diplomă de şcoală sanitară postliceală sau echivalentă, certificat de membru valabil eliberat de OAMGMAMR şi minim 6 luni vechime în specialitate. Concursul va începe pe 16 februarie cu proba scrisă, iar interviul va avea loc pe 21 februarie. Rezultatele concursului vor fi făcute publice pe 24 februarie.

 

10 candidaţi pe loc pentru posturile de infirmieră

Nu mai puţin de 60 de dosare au fost depuse pentru cele 6 posturi de infirmieră - unul de infirmieră şi 5 de infirmieră debutantă. Astfel, pentru locul vacant de infirmieră s-au înscris 6 candidaţi din care doi au fost respinşi pentru că lipsea de la dosar dovada că au absolvit un curs de infirmieră. Bătălia cea mare se va da însă la infirmiere debutante, unde pentru cele 5 posturi s-au înscris 54 de candidaţi şi doar un dosar a fost respins pe motivul “lipsă curs infirmieră”. Aşadar, la fel ca la facultăţile de top, aici vor fi 10 candidaţi pe un singur loc.

Pe lângă faptul că postul este pe perioadă nedeterminată, o explicaţie pentru numărul mare de persoane înscrise ar putea fi şi condiţiile de participare. Cei interesaţi trebuia să fi terminat o şcoală generală şi să deţină un curs de infirmiere organizat de OAMGMAMR sau de furnizori autorizaţi de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale cu aprobarea Ministerului Sănătăţii. În plus, la aceste posturi nu se cerea vechime în muncă.

Concursul se va desfăşura pe 20 februarie şi 23 februarie - proba scrisă, respectiv interviul, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 26 februarie.

 

Doar 3 candidaţi înscrişi pentru cele 5 posturi de asistenţi radiologie imagistică medicală

SJU Brăila a scos la concurs şi 5 posturi temporar vacante de asistenţi radiologie imagistică medicală. Dacă la infirmiere concurenţa este uriaşă, aici candidaţii vor concura singuri pe post. Asta pentru că doar trei persoane şi-au depus dosarul, toate trei fiind admise să participe la concurs. Proba scrisă se va desfăşura pe 10 februarie, interviul pe 15 februarie, iar pe 16 februarie vor fi făcute publice rezultatele finale.

Spitalul Judeţean va continua să scoată posturi la concurs pentru personalul mediu. Potrivit managerului unităţii spitaliceşti, dr. Mihail Iugulescu, acestea vor fi făcute publice undeva în luna aprilie şi vor fi pe perioadă nederminată. 

“Posturile de la Radiologie sunt posturi pe perioadă determinată, pentru că au fost angajaţi care au plecat în concediu de maternitate, care au concedii de boală şi aşa mai departe. Sunt posturi de maximum 2 ani şi sunt scoase pe locurile care s-au creat goale prin plecarea lor. Spitalul va scoate posturi noi în aprilie după ce vine bugetul. Acelea sunt posturile echilibrate şi sunt pe toate specialităţile. Astea le-am scos exact unde au plecat şi sunt posturi limitate ca timp. Tot ce înseamnă posturi pe perioadă nedeterminată vor fi scoase la concurs după aprobarea bugetului, în a doua jumătate a lunii aprilie. Asta e important, nu ştiu câte vor fi, acum se lucrează să se facă tot necesarul, ce s-au pensionat, ce a plecat definitiv şi vom şti în curând. Vor fi probabil de ordinul a 20 poate chiar mai mult”, ne-a declarat Iugulescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro