Mergi la conţinutul principal

“Bădăranii” și “Un cuplu ciudat”, în weekend, la Teatrul “Maria Filotti”

* cele două reprezentații vor avea loc sâmbătă, respectiv duminică, la Sala Mare * spectatorii pot achiziționa bilete de la Agenția teatrală sau online pe site-ul www.blt.ro 

 

Weekendul acesta, Teatrul “Maria Filotti” din Brăila vă invită la două noi reprezentații de excepție. Sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 18.00, la Sala Mare, se va juca spectacolul “Bădăranii” de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău, o comedie clasică în trei acte, un spectacol în care trei bărbați își chinuiesc nevestele cu toanele lor și fac pe supărații doar ca să arate ei cine-s stăpânii în casă. Doar că soțiile lor fac tot cum le taie capul și la finalul piesei îi pun la punct pe bădăranii deveniți mielușei.

Spectacolul “Bădăranii” a fost pusă prima dată în scenă în 1760 la Teatro San Luca cu ocazia Carnavalului de la Veneția, având o istorie remarcabilă în teatru dar și în cinematografie. Un text mereu actual, un veritabil eveniment social, cu caractere înfățișate de Goldoni direct, aspru, fără convenții stereotipe, fără improvizații cu alunecări în grotesc și vulgaritate, în care măștile și costumele de bâlci au fost înlocuite cu fizionomii. Din distribuție fac parte actorii: Marcel Turcoianu (Lunardo), Cătălina Nedelea (Margarita), Ramona Gîngă (Lucietta), Zane Jarcu (Simon), Monica Ivașcu (Marina), Corina Georgiana Borș (Donafelice), Dan Moldoveanu (Canciano), Valentin Terente (Maurizio), Adrian Ștefan (Filippetto), Silviu Debu (Contele Riccardo). Alte roluri: Ioana Dragu, Ionel Spălatu. Regia artistică, adaptare și ilustrație muzicală - Petru Vutcărău, scenografia - Vladimir Turturica si Elena Gheorghe, traducerea - Sică Alexandrescu, coregrafia - Gelu și Dana Baciu.

Duminică, 28 noiembrie, este programat spectacolul “Un cuplu ciudat” de Neil Simon, regia Dan Mirea, un spectacol în care, încă după prima ridicare a cortinei, veți intra în haosul comic, dar și incitant al celor șase prietene: Olive, Florence, Mickey, Vera, Renee și Sylvie. Spectacolul “Un cuplu ciudat”, prin puterea sa comică, vă va face să priviți un tablou cotidian în care umorul situațiilor neplăcute se îmbină perfect cu neprevăzutul. Un apartament dominat de jocuri de societate, de probleme maritale și nu numai, creează un cadru aproape familiar, în care publicul va avea ocazia să admire ușurința cu care personajele noastre vor pendula între disperare, crize conjugale, prietenie și un strop de Español.

În distribuția spectacolului îi veți regăsi pe actorii Monica Ivașcu, Flori Popa, Elena Andron, Emilia Mocanu, Cătălina Nedelea, Wanassa Radu, Silvia Tariq, Zane Jarcu și Dan Moldoveanu. Scenografia îi aparține lui Daniel Divrician. Reprezentația va avea loc la ora 18.00, la Sala Mare.

Bilete la cele două spectacole din acest weekend pot fi achiziționate online, pe site-ul www.blt.ro, sau de la Agenția teatrală, telefon 0239.613.969.

Teatrul “Maria Filotti” reamintește spectatorilor că în contextul epidemiologic actual participarea la evenimente este permisă pe baza prezentării dovezii vaccinării sau trecerii prin boală. Masca de protecție trebuie purtată în toate spațiile și pe toată durata spectacolelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro