Mergi la conţinutul principal

“Autogospodărire” cu roaba, pe strada Albinei

* sătui de gropile de care n-au mai scăpat de ani de zile, riveranii au plătit un cetățean să le astupe provizoriu cu niște moloz * reprezentanții Primăriei spun că zona în cauză este programată deja pentru o intervenție profesionistă

 

Sunt de pomină acele gropi, mai mari sau mai mici, dar care, cu trecerea anilor se tot măresc și dau de furcă participanților la trafic. În general, ele se astupă atunci când îi vine rândul întregii străzi la asfaltare, deoarece în ultimii ani Primăria Brăila a renunțat la plombele asfaltice, preferând să toarne asfalt în mod compact, de la un capăt la altul. Este vorba despre așa-numitele “covoare asfaltice”. Carosabilul astfel reabilitat are, evident, o durată de viață mai lungă. Problema este, însă, că durează foarte mult până când unor străzi le vine rândul să beneficieze de reabilitare, iar riveranii și șoferii aflați în tranzit își pierd răbdarea tot așteptând să scape de gropi. În unele cazuri, oamenii iau problema în propriile mâni și încearcă să o rezolve singuri. Astfel, din proprie inițiativă, unii șoferi sau riverani astupă gropile din carosabil cu piatră, BCA și cărămizi sparte etc. Evident că este o soluție de moment, care nu durează mult, însă tot e ceva decât nimic...

Un astfel de caz l-am întâlnit pe strada Albinei, colț cu Griviței, unde gropile foarte mari, dese și adânci au fost astupate zilele trecute de un cetățean. Care, după ce a spart cu târnăcopul un morman de piatră amestecată cu asfalt, a trecut cu roaba și lopata să astupe spărturile din carosabil. Îl întrebăm de la ce firmă de profil este și ne răspunde astfel: “Nu lucrez la Primărie și nici în altă parte, dar mi-a dat cineva niște bani să astup ce se vede. Știu că nu e voie să acționez pe domeniul public, dar în caz că mă amendează, nu le dau nimic! Păi, s-a săturat lumea de câți ani sunt aceste gropi…”.

Rămâne deocamdată un mister cine l-a plătit pe cetățeanul respectiv să astupe gropile și de unde provine materialul folosit. Vestea bună este că Primăria intenționează să facă o intervenție profesionistă în zona respectivă. Potrivit directorului Direcției Tehnice, Marius Termegan, a fost lansată deja o comandă pentru efectuarea de lucrări specifice sezonului rece cu mixturi asfaltice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro