* campania se va derula până la data de 31 mai 2022 și are ca obiectiv principal creșterea nivelului de informare al copiilor, părinților și publicului larg asupra necesității implicării în prevenirea și combaterea acestui tip de abuz * copiii vor afla că pot suna gratuit la 116111, linia europeană de asistență pentru copii, gestionată în România de Asociația Telefonul Copilului
Polițiștii acționează pentru protecția minorilor care pot pica ușor în plasa unor agresori sexuali periculoși. Poliția Română și Asociația Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, au lansat, în data de 16 noiembrie, campania națională de prevenire a agresiunii sexuale asupra minorilor “Atingeri Nedorite”.
Campania, care se va derula până la data de 31 mai 2022, are ca obiectiv principal creșterea nivelului de informare al copiilor, părinților și publicului larg asupra necesității implicăriiîn prevenirea și combaterea acestui tip de abuz, respectiv creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale acestuia.
“În cadrul campaniei, copiii vor învăța despre resursele pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa, cât și pentru a primi consiliere specializată. Copiii vor afla că pot suna gratuit la 116111, linia europeană de asistență pentru copii, gestionată în România de Asociația Telefonul Copilului, vor putea scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro și pe platforma online a organizației, https://www.116111.ro/”, se arată în comunicatul transmis de la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila.
Materialele informative pentru copii includ conținut elaborat de psihologii Asociației Telefonul Copilului, pe înțelesul lor, sub sloganul “Suntem rezultatul atingerilor trăite: Află cum te poți proteja de cele nedorite”. Copiilor le este dedicată și o pagină web care prezintă informații despre recunoașterea unui caz de agresiune sexuală, sfaturi de prevenire, explicații despre impactul psihologic asupra victimei și exemple de cazuri reale consiliate de organizație (editate pentru respectarea anonimatului): https://www.116111.ro/AtingeriNedorite.
Pentru publicul larg, campania de prevenire include un spot video și un spot radio, al căror mesaj reprezintă un apel la prevenire îndreptat și către adulții din jurul copiilor vulnerabili, dar și un apel în vederea semnalării la 112 a situațiilor în care viața copiilor este pusă în pericol.