Mergi la conţinutul principal

“Antrenament” pe WhatsApp

• aceasta este modalitatea prin care se pregăteşte Alexandru Iconaru, deţinătorul recordurilor naţionale de juniori II şi juniori I la 60 m garduri • în 2020, atletul brăilean a devenit vicecampion naţional la 60 m plat, la tineret • “Fiind situaţia de aşa natură, improvizăm”, spune profesorul Fănel Ionescu

 

La fel ca şi ceilalţi sportivi din România, atletul brăilean Alexandru Iconaru se pregăteşte în această perioadă în casă, mai precis în sfrageria apartamentului în care locuieşte cu părinţii. O pregătire pe care sportivul o face fiind urmărit şi îndrumat pe WhatsApp de antrenorul Fănel Ionescu.

“Fiind situaţia de aşa natură, improvizăm. Iconaru încearcă să-şi menţină forma fizică printr-o serie de exerciţii pe care le face în sufragerie. Ieri de exemplu, a ieşit pe scara blocului în care stă şi a urcat şi a coborât pe trepte de mai multe ori. Este un an foarte greu pentru el, pentru că a trecut la tineret şi totodată este şi în primul an la Facultatea de Educaţie Fizică de la Galaţi. Ce să facem, ne adaptăm la noile condiţii generate de pandemia de coronavirus”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu.

Alexandru Iconaru a reuşit în acest an să cucerească două medalii de argint la naţionalele de sală. Atletul brăilean s-a clasat pe locul al doilea la 60 m plat, atât la seniori cât şi la tineret. La garduri a furat startul în finală şi a fost descalificat. A fost singura lui competiţie din acest an. Atletul avea ca obiectiv realizarea baremului pentru Campionatul European de tineret programat la Paris dar deocamdată toate antrenamentele şi competiţiile au fost sistate.

“Iconaru a cucerit două medalii de argint la 60 m plat, la seniori şi tineret. În această iarnă el a fost însă accidentat şi nu s-a pregătit aşa cum şi-ar fi dorit, de aceea s-a gândit ca dacă va lua un start bun la garduri poate câştiga cursa. A furat startul şi a fost descalificat. Cât priveşte celelalte competiţii din acest an, eu cred că nu se vor mai desfăşura. Este foarte greu să participi la europene, de exemplu, dacă tu nu poţi să te antrenezi normal câteva luni. Este o perioadă dificilă dar pe noi ne interesează în primul rând sănătatea copiilor şi trebuie să-i protejăm”, a explicat antrenorul.

Vă reamintim că Alexandru Iconaru este deţinătorul recorurilor naţionale de sală şi aer liber, la 60 m garduri, atât la juniori II cât şi la juniori I, performanţe care încă nu au fost nici măcar egalate în România.

În altă ordine de idei, şi alţi atleţi de la grupa profesorului Fănel Ionescu se antrenează în această perioadă tot prin “metoda” WhatsApp.

“Tot cu ajutorul aplicaţiei WhatsApp, o ajut să se antreneze pe Cosmina Balaban, junioară II care în această iarnă a cucerit două medalii de argint la 60 m garduri, la categoria ei de vârstă dar şi la junioare I. Ea are şansa de a se mai antrena şi în curte pentru că este din Siliştea. Dar numai când vremea îi permite acest lucru. După aceeaşi metodă încerc să lucrez, de la distanţă, cu Darius Techiu. Decât să riscăm viaţa şi viitorul unui copil mai bine stăm liniştiţi şi vom reîncepe pregătirile când nu va mai exista niciun fel de pericol”, a mai spus Fănel Ionescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro