“Am muncit de mică pentru visul meu și n-am urcat niciodată mai multe trepte odată” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

“Am muncit de mică pentru visul meu și n-am urcat niciodată mai multe trepte odată”

• interviu cu Carmen Chindriș, solista de la Taraful Rutenilor, un fenomen în lumea muzicală • Taraful Rutenilor va fi prezent la Festivalul Peștelui și va concerta sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 19.30

 

Cu peste 40 milioane de vizualizări pe Youtube la hitul ”Ziua în care tu m-ai sărutat”, Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș au devenit una dintre cele mai căutate formații de pe piață de la ora actuală. Odată cu acest succes ei  încasările au explodat cu mult peste ceea ce au visat vreodată. Pentru cine nu știe, în august 2020 Taraful Rutenilor șI Carmen Chindriș au lansat piesa “Ziua în care tu m-ai sărutat” care, într-un timp foarte scurt, a ajuns cea mai cerută la petreceri și nu numai. Remixuri, cover-uri și diverse interpretări au dus hitul pe cele mai înalte culmi atât în România, cât și peste mări și țări. Succesul i-a motivat și au continuat să se remarce și prin intermediul altor melodii precum ”Două perechi de ochelari de soare” sau ”Suc”. Cum a ajuns Taraful Rutenilor la acest succes ne-a povestit solista Carmen Chindriș în interviul ce urmează.

 

- Cred că toată lumea a auzit piesele „Ziua în care tu m-ai sărutat” sau „Două perechi de ochelari de soare”. Noi am vrea să știm însă, cine este Carmen Chindriș, omul din spatele scenei?

- Sunt un om simplu și în același timp complex. Simplu pentru că atunci când nu sunt pe scenă fac lucruri normale, lucruri pe care le face orice om: gătesc, calc, fac curățenie, mă plimb sau fac sport. Complex pentru că le fac pe toate într-un mod artistic și îmi place să improvizez. Mă plictisesc repede.

- Cum au fost începuturile în muzic
ă?

- Am început să cânt încă de când aveam 7 ani, iar după ce am dat de gustul artei, nu m-am mai oprit niciodată. Mi-a prins bine faptul că am muncit de mică pentru visul meu și n-am urcat niciodată mai multe trepte odată, iar acum știu să apreciez orice reușită și mai știu că munca trebuie să fie continuă.


- Cum a venit colaborarea cu Taraful Rutenilor?

- Eu colaboram cu Livius înc
ă de prin anul 2006, iar în toată această perioadă am avut diverse proiecte împreună. Din dorința de a mai urca o treaptă, ne-am gândit să formăm “Taraful Rutenilor”.

 

“Când suntem pe scenă simțim că locul nostru este acolo!”

- Mulți spun că melodiile voastre sunt de muzică populară, alții că sunt manele. Ce cântă Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor?

- Este un gen muzical propriu, creat de noi: “genul Taraful Rutenilor”. O combinație între muzică lăutărească, jazz, manea, folclor, swing, romanță, rumba.

- Care este povestea fiec
ărei piese? De unde vă inspirați?

- Îmi place mult întrebarea aceasta! Ne inspirăm doar din viața de zi cu zi, din experiențe proprii, amuzante sau serioase și încercăm să le dăm viață prin cântec.

- De ce crede
ți că muzica voastră este atât de apreciată?

- Atunci când faci ceva din pasiune și cu sufletul deschis și transparent, fără a avea nicio așteptare, în special materială, automat universul lucrează și aprecierea, cu siguranță, vine.

- Ce sim
țiți când sunteți pe scenă?

- Simțim că locul nostru este acolo! Nu există mai mare împlinire pentru un artist decât atunci când publicul cântă cu tine, te aplaudă și se bucură de bucuria ta. Nu se poate explica în cuvinte acest sentiment.

 

“Îmi place să gătesc și să pescuiesc. Recordul meu este de 28 de pești într-o singură zi”

- Ați povestit într-un interviu că pe scenă cântați și în costume populare și ii vechi și de peste 100 ani. Ce înseamnă pentru dumneavoastră tradițiile și păstrarea lor?

- Recent am lansat o melodie care poartă numele locului în care ne-am născut (eu și Livius), MARAMUREȘ. Dragostea noastră pentru Maramureș și sentimentul pe care îl avem atunci când ajungem acasă după ce colindăm toată țara-n lung și-n lat, este de neimaginat. La fel și pentru straie populare și tradiții. Am moștenit multe costume populare de la stră-stră bunicii mei, cusute manual, mă mândresc și mă simt norocoasă ori de câte ori am ocazia să le îmbrac.

- Mai
știm că una dintre pasiunile dumneavoastră este gătitul? Ce vă place să gătiți și care este rețeta cu care îi dați gata pe cei dragi?

- Pot să mă laud puțin și să zic că stau din ce în ce mai bine cu gătitul. Cred că am ceva talent. Inventez și improvizez mult. Acuma după ce m-am lăudat singură, întrebați-i pe colegii mei cine face cei mai buni cartofi prăjiți.

 

- Am înțeles că vă place și să pescuiți. De unde această pasiune?
- Chiar în momentul ăsta scriind pentru voi, m-a chemat cineva la pescuit (haha). Îmi place foarte mult natura și liniștea ei. Când eram mică îmi plăcea să merg cu tata și fratele meu să culegem mere, ciuperci, să jucăm fotbal sau să pescuim. Recordul meu este de 28 de pești într-o singură zi.

- Ce le-a
ți pregătit brăilenilor pentru ediția din acest an a Festivalului Peștelui?

- O să fie un playlist diversificat, cu multe piese din repertoriul Taraful Rutenilor, dar și câteva piese internaționale care, vorba aia “te ridică de la masă”. Abia așteptăm să urcăm pe scena de la “Festivalul Peștelui” și să ne bucurăm împreună cu dans, cântec și energie maximă!

 

Cine sunt rutenii?

Rutenii (sau rusinii) din România sunt o minoritate etnică care este concentrată în Maramureș. Este greu de calculat numărul real al rutenilor, întrucât mulți dintre aceștia se consideră ucraineni. Conform unor surse, numărul acestora depășește 4.000, informează Wikipedia. De asemenea, în ultimii ani, a crescut numărul de oameni născuți în Ucraina care s-au stabilit în România, dintre care o parte pot fi ruteni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro