* în weekend, pe o temperatură de doar 7 grade, peste 100 de voluntari au participat la acţiunea de ecologizare a Falezei Dunării şi a Parcului Natural Balta Mică a Brăilei
Weekendul trecut, campania “Acţionăm pentru Ape - Împreună curăţăm Dunărea, la Brăila”, iniţiat de Asociaţia Act for Tomorrow şi Kaufland România, a adunat peste 100 de brăileni, elevi, profesori, părinţi şi bunici la acţiunea de ecologizare a falezei Dunării şi a Parcului Natural Balta Mică a Brăilei. Deşi temperatura afară nu a fost prea prietenoasă, termometrele indicând 7 grade, în cele trei ore cât a durat acitivitatea, voluntarii au reuşit să adune peste 200 de saci de deşeuri, însumând aproximativ 1,5 tone. Iar prin efortul acestora, Faleza Dunării şi Parcul Natural Balta Mică a Brăilei sunt din nou curate.
“Acţiunea nu ar fi putut fi realizată fără sprijinul partenerilor noştri din instituţiile publice locale şi a comunităţii civice din Brăila. Astfel, le mulţumim pentru efortul depus în mobilizarea voluntarilor celor de la Primăria Municipiului Brăila, Romsilva - Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, Direcţia Silvică Brăila, Asociaţia parteneriat Global pentru Apă, Asociaţia Brăileană pentru Educaţie Civică - ABEC, La livada Brăila şi comunităţii din Brăila «Licuricii veseli»”, au transmis organizatorii.
Asociaţia “Act for Tomorrow” urmăreşte ca pe parcursul următorilor doi ani să realizeze cel puţin două analize de apă per locaţie pentru Marea Neagră, Dunăre şi râurile din România, inclusiv a tipurilor de poluanţi şi obţinerea unor informaţii bio-chimice despre poluarea acestora. În plus, unul din obiectivele programului ecologic îl constituie realizarea unui grup de lucru cu personal specializat în ape, curăţenie şi legislaţie, pentru definirea unei strategii de combatere a poluării apelor din România. Grupul de lucru va face şi o propunere legislativă pentru Ministerul Mediului şi Ministerul Apelor şi Pădurilor.