Mergi la conţinutul principal

“8 femei”, din nou pe scena Teatrului “Maria Filotti”

• spectacolul are o distribuție exclusiv feminină, două reprezentații fiind programate weekendul acesta, pe 2 și 3 decembrie • la teatru sunteți așteptați și duminică, 4 decembrie, când se joacă “Rapsodie în doi” • bilete se pot achiziționa online, de pe platforma www.blt.ro sau de la agenția teatrală.

 

Luna decembrie le oferă iubitorilor de teatru ocazia de a vedea două spectacole superbe din repertoriul Teatrului “Maria Filotti”. Primul este “8 femei”, de Robert Thomas, după versiunea românească de Constanța Trifu și Mihai Berechet, în regia lui Radu Nichifor. În Ajun de Crăciun, capul unei familii bogate este descoperit mort în patul său, înjunghiat, iar ucigașul se pare că nu poate fi decât una dintre cele opt femei aflate în casă. Pe parcursul investigațiilor, fiecare dintre cele opt va avea o poveste de spus, iar secretele care vor ieși la iveală vor adânci și mai mult misterul, căci toate opt sunt suspecte cu mobil întemeiat.

Cu o distribuție exclusiv feminină, textul lui Robert Thomas oferă excepționale partituri actoricești, opt biografii complexe așteptând voci puternice care să le rostească angoasele și să le joace destinul. Actrițele Teatrului Maria Filotti - Monica Ivașcu, Ramona Gîngă, Elena Andron, Emilia Mocanu, Cătălina Nedelea, Flori Popa, Narcisa Novac și Iulia Vasilescu sunt aceste opt voci în spectacolul regizat de Radu Nichifor.

Spectacolul are programate două reprezentații, vineri și sâmbătă, pe 2 și 3 decembrie, de la ora 18.00, la Sala “Bujor Macrin” (Sala Studio), care se va transforma într-un spațiu al sărbătorii devenit peste noapte spațiu al dezvăluirilor, al izbucnirii conflictelor latente, al mărturisirilor și al (auto)descoperirii.

Scenografia - Adelina Pater, asistent scenografie - Ana Pavel. Spectacolul nu are restricție de vârstă.

La teatru sunteți așteptați și duminică, 4 decembrie, de data aceasta la Sala Mare, acolo unde de la ora 18.00 se joacă “Rapsodie în doi”, un spectacol coupe din dramaturgia lui Teodor Mazilu, creație colectivă a trupei de actori brăileni, sub coordonarea și regia lui Lucian Sabados. Muzica originală este interpretată live de Cornel Cristei la pian și actrița Wanessa Radu - voce, iar scenografia este semnată de Carmen Rus și Mariana Bogdan.

Spectacolul “Rapsodie în doi” cuprinde un colaj din două texte scrise de Teodor Mazilu, dar care sunt dedicate aceleiași teme: “Avatarul cuplului în zilele noastre”, a întâmplării între un el și o ea, fie din universul familial, fie în ipostază de îndrăgostiți, fie în ipostază de afaceriști. Primul text din acest generic este ”Frumos e în septembrie la Veneția” iar al doilea un colaj de cinci scene din faimoasa comedie a aceluiași autor, ”Proștii sub clar de lună”.

Distribuția acestui spectacol, în ordinea intrării în scenă este următoarea: Liviu Pintileasa, Ramona Gîngă, Emilian Oprea, Mihaela Trofimov, Corina Borș, Silviu Debu și Narcisa Novac.

Bilete la cele trei reprezentații din acest weekend puteți achiziționa online, de pe platforma www.blt.ro sau de la agenția teatrală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro