Mergi la conţinutul principal

“Școala de Vară” organizată de Brăila Youth Hub, un succes

* pe parcursul celor trei săptămâni de cursuri, ateliere și activități în natură, Școala de Vară a reușit să adune peste 2.000 de participanți, cu vârste între 3 și 25 de ani * circa 100 de voluntari au reușit să ofere zeci de activități educative și interactive copiilor și tinerilor, iar vestea bună e că atelierele vor fi reluate din toamnă la Centrul de Tineret Brăila * “Școala de Vară” se încheie oficial astăzi cu ultima activitate - “Jandarm pentru o zi”

 

Prima ediție a “Școlii de Vară” organizată de Centrul de Tineret - Brăila Youth Hub și Forumul Tinerilor Brăila a fost un real succes. Desfășurat pe parcursul a trei săptămâni, evenimentul a îmbinat perfect utilul cu plăcutul, reușind prin zecile de cursuri, ateliere și evenimente să se plieze pe dorințile și nevoile copiilor și tinerilor. Iar ca să înțelegeți impactul acestei Școli de Vară, aflați că programul a reunit peste 2.000 de participanți, de la mici la mari. Aceștia au venit la peste 80 de activități pregătite de circa 100 de voluntari, de la atelierele de scriere creativă, jurnalism și dezbateri, la cele de dansuri populare, educație financiară și dezvoltare personală.

Pe lângă atelierele derulate la sediul Centrului de Tineret (Casa de Cultură), participanții au avut parte de mai multe excursii educative. Astfel, copiii și tinerii au vizitat o cultură de lavandă din Scorțaru Nou, unde au făcut și cursuri de fotografie. Într-o altă zi, participanții au vizitat Insula Mică a Brăilei, acolo unde au aflat totul despre această rezervație. De asemenea, într-o altă excursie, copiii au mers la o familie de apicultori, unde au avut ocazia să afle lucruri interesate despre lumea albinelor și beneficiile mierii, toată experiența culminând cu degustarea unor faguri de miere, ba chiar au fost răsfățați și cu o masă pescărească. Nu în ultimul rând, tinerii au vizitat și Grădina Zoologică din Brăila și au aflat totul despre lumea animalelor.

La finalul celor trei săptămâni ale Școlii de Vară, fiecare participant și voluntar a primit o diplomă din partea organizatorilor, în cadrul unei festivități ce s-a derulat, marți, 20 iulie, pe scena de la Faleză. Diplomele au fost înmânate participanților

de Gabriel Ion, președintele Forumului Tinerilor Brăila și fondatorul primului Centru de Tineret din Brăila, voluntarii și trainerii Școlii de Vară, precum și de primarul Marian Dragomir și viceprimarul Doinița Ciocan. Trebuie spus că ploaia nu a stricat deloc buna-dispoziție a celor prezenți.

“Mă bucură foarte mult că am reușit să organizăm această ediție și să reunim atât de mulți tineri și copii. Am plecat de la ideea ca voluntarii noștri să devină traineri și coordonatori în cadrul atelierelor noastre, fapt pentru care nu pot decât să le mulțumesc și să mă mândresc cu fiecare dintre ei. Nu am încercat deloc să îi limităm la cursuri sau la ateliere, ci au primit libertatea de exprimare, astfel că fiecare a avut șansa să își fructifice pasiunile la maxim, să își combată teama de a vorbi în public, să se organizeze și să gestioneze o echipă de copii/tineri”, ne-a declarat Gabriel Ion, fondatorul Brăila Youth Hub și coordonatorul Școlii de Vară.

Trebuie menționat că trainerii și coordonatorii acestui program au fost

olimpici internaționali sau naționali, premianți la diverse concursuri de profil, voluntari care nu au primit șansa niciodată să își arate talentul. Printre trainerii invitați s-au numărat Camelia Drăgan (președinte Asociația Română pentru Antreprenoriat), Adrian Rîndunică (jurist și director la Casa Județeană de Pensii), Marius Coadă (antreprenor) și Andreea Vlad (medic veterinar Zoo Brăila).

“Le mulțumim tuturor trainerilor! Mulțumim de asemenea și dragilor noștri parteneri, care ne-au bucurat în cadrul excursiilor educative: doamna Lăcrămioara Simona Țiripa (Lavanda Bio Brăila) împreună cu familia, familiei Loredana și Dan Iorga pentru atelierele despre beneficiile mierii și cursurile despre albine și doamnei Andreea Vlad pentru cursurile de zoologie și sprijinul oferit în cadrul vizitelor educative la Grădina Zoologică din Brăila. Mulțumim Cofetăriei Cool Chocolate și Musetti Caffe Brăila, pentru tot sprijinul oferit în cadrul Școlii de Vară. De asemenea, mulțumim foarte mult Primăriei Municipiului Brăila pentru tot sprijinul și în special domnului primar Viorel Marian Dragomir pentru că a crezut în noi și în ceea ce putem să facem”, ne-a mai spus Gabriel Ion.

Aceasta a lăsat la final mulțumirile cele mai importante, și anume cele adresate voluntarilor, pe care îi numește “mici super-eroi”. “Am format cu ei o familie și fiecare dintre ei a devenit un izvor nesecat de implicare în comunitatea noastră, susține fondatorul Brăila Youth Hub.
Pentru cei care s-au distrat și au învățat multe lucruri utile în cadrul Școlii de Vară, dar și pentru cei care nu au apucat să participe la această ediție, aflați că cea mai mare parte din cursurile desfășurate vara aceasta se vor relua din septembrie, la sediul Centrului de Tineret (Casa de Cultură). Cursurile se vor derula pe toată perioada anului, iar voluntarii deja pregătesc foarte multe surprize care vă așteaptă din toamnă. De asemenea, cei care vor să devină voluntari o pot face în perioada august-septembrie. Detalii puteți afla de pe pagina de Facebook Centrul de Tineret - Brăila Youth Hub.

 

Astăzi puteți fi jandarmi pentru o zi
V-ați întrebat vreodată cum arată o zi din viața unui jandarm? Astăzi aveți ocazia să aflați! Deși “Școala de vară” s-a încheiat oficial, Brăila Youth Hub organizează o ultimă activitate, intitulată “Jandarm pentru o zi”. Evenimentul are loc în Parcul Monument, între orele 17.00-19.00, iar vizitatorii pot vedea echipamentele Jandarmeriei, flota de mașini, câinii de antrenament și multe altele. De asemenea, între orele 17.30-19.00 are loc un atelier de miere susținut de Loredana Iorgu. În paralel cu aceste activități, între orele 17.30-19.00 se va desfășura Concursul “Treasure Hunt Brăila”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro