• în această săptămână, cei mai mici elevi s-au întâlnit cu poliţiştii care i-au învăţat cum să circule corect pentru a nu fi victime ale unor accidente • micuţii au promis că vor ţine minte semnificaţia semnelor de circulaţie
Copiii au avut parte, zilele acestea, de lecţii de educaţie rutieră, predate chiar de oamenii în uniformă. Poliţiştii compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu cei ai Serviciului şi Biroului Rutier s-au întâlnit cu cei mai mici dintre elevi, în cadrul Proiectului Naţional “Şcoala Siguranţei TEDI”. Proiectul a fost iniţiat anul trecut, de Poliţia Română, în parteneriat cu firma Tymbark Maspex România, şi va continua până la sfârşitul acestui an şcolar. Acţiunile se adresează elevilor de clasa I, ei fiind învăţaţi cum să fie în siguranţă pe stradă, în drumul la şi de la şcoală, acasă, la şcoală şi în perioada vacanţelor.
La nivelul judeţului Brăila s-au înscris în acest proiect 18 clase, din 12 unităţi de învăţământ. Săptămâna aceasta, poliţiştii brăileni au ajuns la şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” şi la Liceul Pedagogic “D.P.Perpessicius” din municipiu, unde i-au familiarizat pe copii cu semnele şi marcajele rutiere pe care trebuie să le cunoască pentru a circula în siguranţă pe drumurile publice.
Oamenii legii au punctat împreună cu cei mici principalele reguli pe care aceştia trebuie să le respecte în calitatea lor de pietoni sau pasageri în autovehicule.
Poliţiştii le-au prezentat copiilor imagini cu treceri de pietoni, un indicator, respectiv un semafor pentru pietoni şi le-au explicat ce reprezintă acestea. Totodată, copiii au vizionat filmele tematice: “Drumul colorat” şi “Dacă ei pot, toată lumea poate. Traversaţi prin locurile marcate”.
La finalul activităţilor, elevilor le-au fost prezentate autospeciale de poliţie rutieră, primind răspunsuri la întrebările lor.
Poliţiştii i-au învăţat pe micuţi că trebuie să fie atenţi la semnele de circulaţie, întrucât acestea salvează vieţi. Elevii au înţeles că trebuie să traverseze strada numai la culoarea verde a semaforului. Când urcă în maşini, copiii trebuie să îşi pună centura de siguranţă, iar când merg la şcoală, să circule numai pe trotuar, iar dacă acesta nu există, să se deplaseze pe marginea drumului.