Mergi la conţinutul principal

“Întâlnirea Umoriştilor” şi-a desemnat câştigătorii

• locul I la secţiunea PROZĂ SCURTĂ a revenit lui Ananie Gagniuc din Constanţa • la secţiunea UMOR PE RIME - Fabulă, premiul I a fost cucerit de Florin Rotaru din Buzău

 

Sâmbătă, 21 aprilie 2018, la Casa Memorială “Petre Ştefănescu-Goangă” din  Brăila, s-a desfăşurat Gala a Laureaţilor primei ediţii a Festivalului Concurs “Întâlnirea Umoriştilor”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriştilor Brăileni (C.U.B.) “Ştefan Tropcea”.

Locul I la secţiunea PROZĂ SCURTĂ (schiţă umoristică şi aforisme) a revenit lui Ananie Gagniuc din Constanţa. Pe locul II s-a situat Mihai Batog Bujeniţă din Iaşi, iar premiul al III-lea a fost câştigat de Florentina Loredana Dănilă din  Slobozia. La secţiunea UMOR PE RIME au fost acordate următoarele premii: Fabulă - premiul I - Florin Rotaru din Buzău, premiul II - Vasile Vajoga, Iaşi, premiul III - Lucian Perţa din Vişeul de Sus. Pentru Poezie epigramatică – premiul I nu s-a acordat, premiul II – Vasile Til Blidaru din Buzău, premiul III – Laurenţiu Ghiţă - Bucureşti; menţiuni Mirela Grigore - Râmnicu Sărat, Cătălina Orişivschi din Vama, Suceava, şi Any Drăgoianu dinŢânţăreni – Gorj.

Au mai fost acordate două distincţii: Elis Râpeanu - Bucureşti, pentru promovarea aforismului în literatura română şi Alexandra Mihalache din Slobozia – pentru debut în aforistică.

Gala Laureaţilor a fost prezentată de Raul Brebu, realizatorul Matinalului de la Radio Magic FM, iar în preambulul manifestării a avut loc lansarea volumelor “Premiul Nobel pentru caligrafie”, proză umoristică de Mihai Frunză şi “Escală în Purgatoriu”, poezie de Alexandru Hanganu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro