Mergi la conţinutul principal

“Împreună dăruim zâmbete”, iniţiativa lăudabilă a unor elevi brăileni

• Adrian Ştefan Bâlea şi Bianca Costahe sunt coordonatorii unui frumos proiect de voluntariat ce are ca scop dezvoltarea elevilor în spiritul valorilor, al implicării, al respectului faţă de sine şi faţă de nevoile celuilalt • prin acest proiect, cei doi şi-au propus să le ofere un strop de bucurie copiilor din familii nevoiaşe şi bătrânilor din azile

 

Doi elevi din Brăila vin cu un proiect demn de toată lauda. Intitulat “Împreună dăruim zâmbete”, proiectul este unul de voluntariat şi are ca scop dezvoltarea elevilor în spiritul valorilor, al implicării, al respectului faţă de sine şi faţă de nevoile celuilalt. Coordonatori sunt Adrian Ştefan Bâlea şi Bianca Costahe, ambii elevi în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, şi îi invită alături de ei şi pe alţi elevi care vor să le ofere un strop de bucurie copiilor din familii defavorizate şi bătrânilor din azile.

“Cel mai important este a-l învăţa pe copil să privească cu ochi larg deschişi lumea din jurul său şi de a-l ajuta să descopere complexitatea acesteia, pentru că, apoi, cu lumină şi cu iubire creştină, să o înţeleagă şi să o preţuiască. Dorim să dezvoltăm elevilor din liceele brăilene o atitudine responsabilă şi să aducem un zâmbet pe chipurile copiilor defavorizaţi şi ale bătrânilor din azile pe care îi vom vizita”, ne-au spus cei doi coordonatori.

Pe 25 octombrie, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati”, va avea loc conferinţa de lansare a Proiectului Judeţean de Voluntariat “Împreună dăruim zâmbete”, urmând ca apoi, periodic, membrii echipei să organizeze activităţi pentru copiii nevoiaşi şi bătrâni.

Trebuie precizat că proiectul se află la a doua ediţie, în anul şcolar precedent Ştefan fiind cel care a venit cu iniţiativa de a-i ajuta pe cei mai puţin norocoşi. Şi atunci, ca şi acum, a reuşit să strângă în jurul lui o gaşcă de tineri entuziaşti. Şi să nu vă gândiţi că au avut parte de vreo finanţare, cu excepţia ajutorului primit de la Mănăstirea Lacul Sărat. Ba chiar au făcut singuri rost de bani mergând la colindat în luna decembrie 2018. Cu o parte din suma adunată au ajutat o adolescentă bolnavă de cancer iar cu restul au cumpărat cadouri unor copii care nu sperau să îl vadă pe Moş Crăciun.

Proiectul Judeţean de Voluntariat “Împreună dăruim zâmbete” se va desfăşura pe tot parcursul anului şcolar 2019-2020.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro